Németh Szilárd: Honvédeink mindhalálig védik a hazát! – Bocsika, béke van, vagy Ő már tud valamit?

Csak remélni tudjuk, hogy Németh Szilárd arra gondolt, hogy az augusztus 20-a alkalmából felesküdött cirka 120 fő a tartalékos és az önkéntes embereket is beleszámolva – éljenek 120 évig! – amíg csak jártányi erejük van a honvédség kötelékében maradnak és nem arra, hogy háborúban utolsó leheletükig harcolnak. 

Béke van, vagy mi a szösz!

Megszámoltam, 163 olyan csatáról, ütközetről számol be a történet, ahol a magyar honvédség, a magyar katonaság példát mutatott Európának, saját maguknak…

-vezette fel a műsorvezető a HírTV-ben a nagyívűnek ígérkező Németh-riportot. Mindezt 170 év alatt sikeredett összeharcolnunk. A vesztett viadalokról nem volt számszerű adat, de mindegy is, mert a lényeg az volt, hogy a magyar hadak ura elmondhassa, hogy miért olyan irgalmatlanul fontos közmilliárd-hegyeket, pontosan fejenként  77.000.- forintot kell a honvédség fejlesztésére fordítanunk.

Nem l’art pour l’art a fejlesztés ám!

Németh Szilárd feketén-fehéren kijelentette, hogy a fejlesztés, ami eddig soha nem látott, természetesen színtiszta közpénzből zajlik. Víziója szerint 2026-ra 30.000 hivatásos és 20.000 önkéntesből áll majd a félelmetes magyar hadsereg.

Ez nem egy l’art pour l’art fejlesztés, hiszen a magyar honvédség a magyar állam szuverenitásának és biztonságának a legfőbb biztosítéka. A magyar családok biztonságának a legfőbb biztosítéka.

-világította meg az agyakat Németh, aki mintha elfeledkezett volna arról, hogy hibádzik a számítás, nem akarnak lerohanni minket. Arról az apróságról is elfeledkezett, hogy mint NATO-tagok amúgy is biztonságban vagyunk.

Csak nem másért fegyverkezünk?

Míg Németh a haderőnkben gyönyörködött, Orbán Viktor giga fegyvervásárlásról biztosította Angela Merkel, előtte pedig Donald Trumpnak is beígért némi katonai cucc-vásárlást.

Az erre a célra előirányzott elkölteni való közpénz csupán a 2020-as évre: 616 milliárd, vagy ha jobban tetszik: 616.000 millió, számokkal leírva: 616.000.000.000.- forint. Ha egy főre – kerítésen belül – 77.000.- forint jut, akkor könnyen kiszámolhatja, hogy az Ön adójából családja mennyivel járul “önként” a költséghez.

Tankokat a magyarnak!

A tűzerőt szeretnénk visszaszerezni, azt a képességet, amit teljes egészében elvesztegettek, akár a páncélosok tekintetében, akár a szállítóképességünknél, akár a páncéltörő-tüzét képességüknél oly módon, hogy a legmodernebbet….

Már megint a leg….. – a magyar virtus!

“A legmodernebb, leütőképesebb hadsereget szeretnénk létrehozni…

Lehetetlen és teljesen felesleges vállalkozás. Túl van tolva, mint oly sok minden a hazában.

Gyurcsány taccsra tette Weisz Manfrédet…

Az államtitkár visszarévedt a múltba, amikor a Weiss Manfréd Acél- és Fémművek (a köznyelvben Csepel Művek) a 20. század első felének kiemelkedő magyar nagyüzeme volt, amiről beugrott neki, hogy

“…ezt is taccsra tették Gyurcsányék…”

Az nem zavarta a nemzet fegyver-szakértőjét hogy hibádzik úgy 80-100 év. Kicsire nem adunk! Bezzeg most! Egy újabb “leg”, ami hozzánk köthető, hiszen a

“… legmodernebb maroklőfegyvereket…”

kerítésen belül állítjuk elő.

megosztás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Németh Szilárd: Honvédeink mindhalálig védik a hazát! – Bocsika, béke van, vagy Ő már tud valamit?

  • 2019.08.21 - 09:51
    Közvetlen hivatkozás

    Na hiszen! Szépen néznek majd ki katonáink védő szemüveggel, fül védővel, géppisztollyal. Esetleg kaphatnának még esernyőt és ridikült is, mint Rejtő katonái.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük