Németh Szilárd: Honvédeink mindhalálig védik a hazát! – Bocsika, béke van, vagy Ő már tud valamit?

Csak remélni tudjuk, hogy Németh Szilárd arra gondolt, hogy az augusztus 20-a alkalmából felesküdött cirka 120 fő a tartalékos és az önkéntes embereket is beleszámolva – éljenek 120 évig! – amíg csak jártányi erejük van a honvédség kötelékében maradnak és nem arra, hogy háborúban utolsó leheletükig harcolnak. 

Béke van, vagy mi a szösz!

Megszámoltam, 163 olyan csatáról, ütközetről számol be a történet, ahol a magyar honvédség, a magyar katonaság példát mutatott Európának, saját maguknak…

-vezette fel a műsorvezető a HírTV-ben a nagyívűnek ígérkező Németh-riportot. Mindezt 170 év alatt sikeredett összeharcolnunk. A vesztett viadalokról nem volt számszerű adat, de mindegy is, mert a lényeg az volt, hogy a magyar hadak ura elmondhassa, hogy miért olyan irgalmatlanul fontos közmilliárd-hegyeket, pontosan fejenként  77.000.- forintot kell a honvédség fejlesztésére fordítanunk.

Nem l’art pour l’art a fejlesztés ám!

Németh Szilárd feketén-fehéren kijelentette, hogy a fejlesztés, ami eddig soha nem látott, természetesen színtiszta közpénzből zajlik. Víziója szerint 2026-ra 30.000 hivatásos és 20.000 önkéntesből áll majd a félelmetes magyar hadsereg.

Ez nem egy l’art pour l’art fejlesztés, hiszen a magyar honvédség a magyar állam szuverenitásának és biztonságának a legfőbb biztosítéka. A magyar családok biztonságának a legfőbb biztosítéka.

-világította meg az agyakat Németh, aki mintha elfeledkezett volna arról, hogy hibádzik a számítás, nem akarnak lerohanni minket. Arról az apróságról is elfeledkezett, hogy mint NATO-tagok amúgy is biztonságban vagyunk.

Csak nem másért fegyverkezünk?

Míg Németh a haderőnkben gyönyörködött, Orbán Viktor giga fegyvervásárlásról biztosította Angela Merkel, előtte pedig Donald Trumpnak is beígért némi katonai cucc-vásárlást.

Az erre a célra előirányzott elkölteni való közpénz csupán a 2020-as évre: 616 milliárd, vagy ha jobban tetszik: 616.000 millió, számokkal leírva: 616.000.000.000.- forint. Ha egy főre – kerítésen belül – 77.000.- forint jut, akkor könnyen kiszámolhatja, hogy az Ön adójából családja mennyivel járul “önként” a költséghez.

Tankokat a magyarnak!

A tűzerőt szeretnénk visszaszerezni, azt a képességet, amit teljes egészében elvesztegettek, akár a páncélosok tekintetében, akár a szállítóképességünknél, akár a páncéltörő-tüzét képességüknél oly módon, hogy a legmodernebbet….

Már megint a leg….. – a magyar virtus!

“A legmodernebb, leütőképesebb hadsereget szeretnénk létrehozni…

Lehetetlen és teljesen felesleges vállalkozás. Túl van tolva, mint oly sok minden a hazában.

Gyurcsány taccsra tette Weisz Manfrédet…

Az államtitkár visszarévedt a múltba, amikor a Weiss Manfréd Acél- és Fémművek (a köznyelvben Csepel Művek) a 20. század első felének kiemelkedő magyar nagyüzeme volt, amiről beugrott neki, hogy

“…ezt is taccsra tették Gyurcsányék…”

Az nem zavarta a nemzet fegyver-szakértőjét hogy hibádzik úgy 80-100 év. Kicsire nem adunk! Bezzeg most! Egy újabb “leg”, ami hozzánk köthető, hiszen a

“… legmodernebb maroklőfegyvereket…”

kerítésen belül állítjuk elő.

megosztás

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Németh Szilárd: Honvédeink mindhalálig védik a hazát! – Bocsika, béke van, vagy Ő már tud valamit?

  • Avatar
    2019.08.21 - 09:51
    Közvetlen hivatkozás

    Na hiszen! Szépen néznek majd ki katonáink védő szemüveggel, fül védővel, géppisztollyal. Esetleg kaphatnának még esernyőt és ridikült is, mint Rejtő katonái.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük