Orbán miniszterelnök és az apró termetű nyugdíjasok, avagy mire képes egy zsámoly!

Azt még a legelvakultabb Orbán-hívőknek is el kell ismerni, hogy imádatuk tárgya finoman szólva sem szálfa termetével vívta ki elismerésüket. Magyarán, Orbán Viktor a férfipalettán alacsony egyednek tekinthető. Hála a kor vívmányának egy fotóstrükkel, vagy esetleg egy zsámollyal ez az icipici hiányossága -nem úgy a többi!- pillanatok alatt korrigálható. Hogy mivégre, az titok, hiszen “alacsonyságától” még lehetne szellemiségében tiszteletre méltó.

Nem csak a “nyugdíjasok jótevője”, még délceg is?

Orbán Viktor közösségi oldalán új poszt jelent meg, amiben bejelentette, amit már többször megtett:

Hamarosan érkezik!

De nézzék csak! A miniszterelnök egy fejjel magasabb a képen a körülötte álló boldog szépkorúaknál. Ezt háromféleképpen érhette el:

  • olyan statisztákat gyűjtöttek köré, akik max. 140 centi magasak
  • a jó öreg Photoshop-ot hívták segítségül
  • egy zsámolyra állították a kör közepén…

A fenti sorozatból készült több kép is, amit már egyszer megfuttatott az Orbán-kommunikáció:

A pőre valóság…..

Így áll a helyzet, ha nincs trükk:

Háttér…..

A politikában a külső igenis számíthat – de általában nem akkor, ha ismert jelöltek versengenek, és egyébként is: ha politikáról van szó, nem csinos popsztárokat keresünk, hanem kompetens vezetőket. Az azonnali.hu politikatudósokkal járta körbe, hogy befolyásolhatja-e a választásokat az, hogy egy jelölt hogyan néz ki. Nagy port vert fel, Nagyot ment a hazai közéletben az a se nem interjúnak, se nem portrénak, hanem egyszerűen csak egy választás előtti helyzetleírásnak tekinthető Economist-cikk, amiben Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a közte és Orbán Viktor miniszterelnök közti különbségekről szólva azt mondta:

„Ő alacsony és kövér, én magas vagyok és vékony.”

Minderről maga Karácsony úgy nyilatkozott már Facebook-oldalán, hogy az Economist újságírójával végigvették, hogy mi mindenben különböznek a miniszterelnökkel, és

„arra jutottunk, hogy szinte semmiben nem hasonlítunk, ám ekkor, az elvi, elkötelezettségbéli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is. Rossz vicc volt, nem kellett volna.”

Tállai András “legélesebb fidesz-eszcájg közösségi oldalán “visszavágott”

Számít egyáltalán? Igen…!

Tóka Gábor, a Central European University kutatóprofesszora és a Vox Populi blog szerkesztője szerint ez annak köszönhető, hogy viszonylag fiatal ága a politikatudománynak a fizikai megjelenés és a szavazási hajlandóság közötti összefüggések vizsgálata, és még sok lehet a felfedezetlen terület. Tóka szerint amit az eddig (legfőképpen a politikatudomány szülőhazájában, az Amerikai Egyesült Államokban) végzett kutatások alapján hangsúlyozni kell, az a választók birtokában lévő információmennyiség:

ha semmit nem tudunk a jelöltekről, és mégis választanunk kell közöttük, akkor támaszkodunk a külső jegyekre.

a 21 Kutatóközpont igazgatója rámutatott: a 45 amerikai elnök 58 százaléka 180 centiméter vagy afölötti magassággal rendelkezett, és mindössze 3 elnök volt 170 centiméternél alacsonyabb. Ráadásul

a televízió elterjedése óta többnyire a magasabb jelöltek nyertek.

További részleteket itt talál!

A kiemelt fotó Orbán Viktor közösségi oldalán jelent meg.

 

Orbán miniszterelnök és az apró termetű nyugdíjasok, avagy mire képes egy zsámoly!

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Orbán miniszterelnök és az apró termetű nyugdíjasok, avagy mire képes egy zsámoly!

  • 2022.01.10 - 18:08
    Közvetlen hivatkozás

    Orbánnal nem az a legnagyobb baj, hogy alacsony, és a körmérete ugyanakkora mint a magassága, hanem hogy még nem sikerült elzavarnunk a bandájával együtt

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük