Orbán miniszterelnök és az apró termetű nyugdíjasok, avagy mire képes egy zsámoly!

Azt még a legelvakultabb Orbán-hívőknek is el kell ismerni, hogy imádatuk tárgya finoman szólva sem szálfa termetével vívta ki elismerésüket. Magyarán, Orbán Viktor a férfipalettán alacsony egyednek tekinthető. Hála a kor vívmányának egy fotóstrükkel, vagy esetleg egy zsámollyal ez az icipici hiányossága -nem úgy a többi!- pillanatok alatt korrigálható. Hogy mivégre, az titok, hiszen „alacsonyságától” még lehetne szellemiségében tiszteletre méltó.

Nem csak a „nyugdíjasok jótevője”, még délceg is?

Orbán Viktor közösségi oldalán új poszt jelent meg, amiben bejelentette, amit már többször megtett:

Hamarosan érkezik!

De nézzék csak! A miniszterelnök egy fejjel magasabb a képen a körülötte álló boldog szépkorúaknál. Ezt háromféleképpen érhette el:

  • olyan statisztákat gyűjtöttek köré, akik max. 140 centi magasak
  • a jó öreg Photoshop-ot hívták segítségül
  • egy zsámolyra állították a kör közepén…

A fenti sorozatból készült több kép is, amit már egyszer megfuttatott az Orbán-kommunikáció:

A pőre valóság…..

Így áll a helyzet, ha nincs trükk:

Háttér…..

A politikában a külső igenis számíthat – de általában nem akkor, ha ismert jelöltek versengenek, és egyébként is: ha politikáról van szó, nem csinos popsztárokat keresünk, hanem kompetens vezetőket. Az azonnali.hu politikatudósokkal járta körbe, hogy befolyásolhatja-e a választásokat az, hogy egy jelölt hogyan néz ki. Nagy port vert fel, Nagyot ment a hazai közéletben az a se nem interjúnak, se nem portrénak, hanem egyszerűen csak egy választás előtti helyzetleírásnak tekinthető Economist-cikk, amiben Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a közte és Orbán Viktor miniszterelnök közti különbségekről szólva azt mondta:

„Ő alacsony és kövér, én magas vagyok és vékony.”

Minderről maga Karácsony úgy nyilatkozott már Facebook-oldalán, hogy az Economist újságírójával végigvették, hogy mi mindenben különböznek a miniszterelnökkel, és

„arra jutottunk, hogy szinte semmiben nem hasonlítunk, ám ekkor, az elvi, elkötelezettségbéli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is. Rossz vicc volt, nem kellett volna.”

Tállai András „legélesebb fidesz-eszcájg közösségi oldalán „visszavágott”

Számít egyáltalán? Igen…!

Tóka Gábor, a Central European University kutatóprofesszora és a Vox Populi blog szerkesztője szerint ez annak köszönhető, hogy viszonylag fiatal ága a politikatudománynak a fizikai megjelenés és a szavazási hajlandóság közötti összefüggések vizsgálata, és még sok lehet a felfedezetlen terület. Tóka szerint amit az eddig (legfőképpen a politikatudomány szülőhazájában, az Amerikai Egyesült Államokban) végzett kutatások alapján hangsúlyozni kell, az a választók birtokában lévő információmennyiség:

ha semmit nem tudunk a jelöltekről, és mégis választanunk kell közöttük, akkor támaszkodunk a külső jegyekre.

a 21 Kutatóközpont igazgatója rámutatott: a 45 amerikai elnök 58 százaléka 180 centiméter vagy afölötti magassággal rendelkezett, és mindössze 3 elnök volt 170 centiméternél alacsonyabb. Ráadásul

a televízió elterjedése óta többnyire a magasabb jelöltek nyertek.

További részleteket itt talál!

A kiemelt fotó Orbán Viktor közösségi oldalán jelent meg.

 

Orbán miniszterelnök és az apró termetű nyugdíjasok, avagy mire képes egy zsámoly!

One thought on “Orbán miniszterelnök és az apró termetű nyugdíjasok, avagy mire képes egy zsámoly!

  • Orbánnal nem az a legnagyobb baj, hogy alacsony, és a körmérete ugyanakkora mint a magassága, hanem hogy még nem sikerült elzavarnunk a bandájával együtt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük