Vásárhelyi Mária: Orbán Gáspár egy megnyomorított, tragikus sorsú fiatalember

Olvasom, hogy itt a legtöbben évődnek, élcelődnek, gúnyolódnak azon, hogy Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár hivatásos katonának szegődött.

Lehet, hogy még mindig túl naiv vagyok,

de én ebben inkább egy megnyomorított, tragikus sorsú fiatalember helykeresését látom. Az apja általa akarta megvalósítani saját beteljesületlen ifjúkori álmait, és focistának nevelte, ám karrierje egy sérülés miatt kettétört. Meg talán – apjához hasonlóan – elég tehetséges sem volt.

Utána elment Ugandába önkéntesnek, hogy ott tanítsa a nyomorban élő gyermekeket focizni, ahonnan a hírek szerint nem saját jószántából jött haza. Elvégezte a jogi egyetemet, de nem lett jogász, ehelyett fundamentalista vallási közösséget alapított, ahol vélhetően saját maga számára is megváltást keresett. A jelek szerint ebben is csalódott, és most – talán, hogy bizonyítsa, hogy ő valójában olyan kemény, férfias csávó, amilyennek apja akarja látni – katonának állt.

Egy miniszterelnök fiának lenni, önmagában is nagy kihívás,

gyakran megoldhatatlan feladatokat jelent egy fiatalember számára, ha pedig az az apa egy olyan mérgező nárcisztikus, mindenféle érzelmet, empátiát nélkülöző, hatalomvágyó, autoriter személyiség, mint Orbán Gáspár édesapja, akkor az a környezetében minden, egy kicsit is érzékenyebb, empatikusabb, becsületesebb embert megnyomorít.

Forrás

Háttér….

Katonai eskütétel című összeállításukból egyértelműen látszik, hogy Orbán Gáspár is esküt tett Szolnokon 21 másik katonával együtt, miután elvégezték a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiképző századának kiképző tanfolyamát. Az eskütételről a Honvédelmi Minisztérium honlapja is hírt adott, az általuk közzétett képeken sem Orbán Viktor, sem a fia nem látszanak.(444.hu)

3 hozzászólás

 • Avatar
  2019.06.16 - 12:27
  Közvetlen hivatkozás

  Nem tudtam eddig, hogy a HENRI herceg egy szerencsétlen, megnyomorított fiatal ember!
  Mert, katonának állt!

  Inkább a cikk írója egy megnyomorított öreg lány, akinek az apja, V. Miklós a legocsmányabb áruló!
  Aki, hogy mentse az irháját elárúlta az ’56-os harcos társait, akiket fel is akasztottak, meg súlyos börtönre ítéltek!
  Ezt valószínű a lánya sem tudja feldolgozni!
  Ezért gyűlöl mindent ami szabad és demokratikus,
  Meg ha MAGYAR! Így a kormányt is!

  Válasz
 • Avatar
  2019.06.26 - 12:53
  Közvetlen hivatkozás

  Molnár Cintia… mi nem tetszik?? az igazság??? Pedig az, amit leírt Mária!!! Egyebekben elismerem, hogy baromira nehéz egy olyan embernek a gyerekének lenni, mint csuti cigány!!! “Szegény Gáspár gyerek kár, hogy nem született abba a családba lánynak!!!” jobb sorsa, élete lehetett volna! De! így apja is csalódott fiában, a fia pedig az apjában, úgyhogy – lelki sérült gyerek keresi a helyét!!!! És továbbra sincs semmi bajom a cigányokkal, csak a felcsuti, hazug tolvajjal!!!

  Válasz
 • Avatar
  2019.08.12 - 21:26
  Közvetlen hivatkozás

  Amit Molnár Cintia nevű hölgy? szemét módon leírt, az egy aljas támadás,remélem Vásárhelyi Mária is így gondolja. Ami a cikk mondanivalóját illeti, tökéletes az igazságtartalma, s nem kell ahhoz pszichológusnak sem lenni, hogy ezt bárki felismerje….

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük