Orbán Katarból: szeretem, amikor kultúrák találkoznak és játszanak egymással

Orbán miniszterelnöknek sűrű napja volt a keddi: aláírta a nyugdíjemelésről szóló rendeletet, majd nem publikussá téve, hogy a Mészáros Lőrinc kedvenc Bombardier luxusgépével, vagy az OTP érdekeltségébe tartozó két magánrepülő egyikével repült Katarba világbajnoki elődöntőt nézni.

Szotyi, aktuális sál a Katar-hátizsákban?

Orbán a Lusail Stadionban az Argentína-Horvátország meccs VIP-páholyában Gianni Infantino FIFA-vezérrel parolázott. A hivatalos tájékoztatás szerint a mérkőzés előtt Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani katari miniszterelnökkel folytatott megbeszélést.

Szeretem, amikor kultúrák találkoznak és játszanak egymással azonos játékszabályok mellett ugyanabban a sportágban

– jelentette ki a miniszterelnök katari újságíróknak nyilatkozva kedden, tudatta az MTI.

A magyar kormányfő a Katarban tartott labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban arról beszélt, hogy megpróbálja otthonról követni a mérkőzéseket, de – mint megjegyezte – ez nehézségekbe ütközik, mivel

nappal dolgoznia kell, így csak késő este jut erre ideje.

Kiemelte, hogy a katari labdarúgó-világbajnokság nemcsak látványos, de izgalmas is. Orbán Viktor egyben

nagyra értékelte a szervezést és azt, hogy Katar úgy döntött, a pénzt arra a célra költi, hogy az egész világot vendégül lássa.

Fontosnak tartotta mindemellett, hogy arab országban rendezik meg a labdarúgó-világbajnokságot. A “Ha Rómában vagy, tégy úgy, ahogy a rómaiak teszik” szólást felemlítve úgy fogalmazott,

nagyon jó, hogy egy arab országban látják vendégül a világot, amelynek így tiszteletben kell tartania a helyi szokásokat és szemléletmódot.

Mint mondta,

ez nemcsak a labdarúgás, de az eltérő életfelfogás megértése szempontjából is fontos.

Pin It on Pinterest