BulvárKiemelt hírek

Orbánt szétszedték a kommentelői a “világ legjobb szakmunkásai nálunk vannak”-szövegéért

Orbánt szétszedték a kommentelői a "világ legjobb szakmunkásai nálunk vannak"-szövegéért

“Nagy szakmunkásvilág van Magyarországon” – kezdett bele Orbán Viktor mondandójába a közösségi oldalára posztolt klipjében, aminek a vére odáig fajult, hogy kijelentette: Magyarország jövője azon múlik, hogy lesznek-e világszínvonalú szakmunkásaink, sőt, a világ legjobb szakmunkásai nálunk kell legyenek….!

A miniszterelnök és a szakik….

“Nagy szakmunkásvilág van Magyarországon. Ez nem látszik, mert nem olyan szenzációs, mint egy Nobel-díj, meg mint egy fölfedezés, de létezik ez a világ és ez egy sűrű, erős világ és egymás után dobja ki, adja ki magából az egyre jobb magyar szakmunkásokat.”

Ennek az állításának némileg ellentmond, hogy ha a háztartásban elromlik valami, akkor nem egyszerű vállalkozás szerelőt, mesterembert találni, főleg nem a belátható jövőben – mondjuk egy héten belül. Aztán, ha a mázlista szerelőkeresőkhöz tartozik az ember, akkor már csak az óradíja kifizetése okozhat problémát, bár tudom, a szakinak is élnie kell valamiből.

Orbán-tromf

A párperces dicshimnusz végére odáig hergelte magát a “mesélő”, hogy azt vizionálta:

“Magyarország jövője azon múlik, hogy lesznek-e világszínvonalú szakmunkásaink. Sőt, a világ legjobb munkásai Magyarországon kell, hogy legyenek, mert másképp nem tudunk a világ legjobb gazdaságai közé tartozni!”

A hozzászólásokból….

“Azok föni !!! És majd más ország gazdaságát fogják gyarapítani !!!”

“Magam is szakmunkás vagyok, lassan 30 éve. Nincs mire büszkének lennie most a kormánynak!! Mivel látom a tanulókat. Egyre silányabb a minőség. Ez annak köszönhető, hogy kevés a pénz amit a szakmunkásokra fordítanak! A gyerek is kevés, igy felveszik a rosszabb tanulókat is. Régen 4 átlaggal vették fel a vendéglátósokat. Most a 2 is jó. Összeadni, szorozni nem tudnak. Versenyt csinálnak abból, hogy ki hány tantárgyból bukott. Mindig is A Fidesz pártján álltam. De most ez nem igaz amit állít a Miniszterelnök Úr! Persze mindig akadnak kivételek, ügyes tanulók. De az átlag frissen végzett szakmunkások SEMMIT nem tudnak, és nem is akarnak dolgozni,ami a nagyobb baj!”

“Végre, hogy erről is beszél a Miniszterelnök Úr! Igen, legyünk a minőségi szakmunkások országa, mert nagy szükség van rájuk itthon is..”

“kellenek a szakmunkások, de szerintem nagyon nagy hiba ezt az irányt erőltetni. már a traktorszerelő is laptoppal jön és vagy kétmillióért cseréli az alaplapot, vagy -ha véletlenül villamosmérnök- akkor megtalálja a hibár rajta és cseréli a hibás alkatrészt. 15e-ért. de igaz ez sok más szakmára is. a hagyományos szakmunkának leáldozóban van.”

“Tisztelt miniszterelnök úr Legközelebb azt is ismertese hogy hány jól képzet szakember hagyta el az országot az alacsony bérek és a romló munkakörülmények miatt Sajnos jelenleg nagyon sok szakember képtelen megélni Magyarországon a fizetéséböl Tudom hogy önnek erre nincs rálátása hiszen soha egy napot nem dolgozott De ha gondolja nagyon szivesen elkisérem önt és megmutatom hogy élnek az egyszerü szakmunkások És hogy mennyit kell dolgozniuk az ön fizetésének a töredékéért De ez gondolom önt nem érdekli”

“Ahogy olvasom a kommenteket, úgy látom mindenki tud festőt, burkolót, ácsot, bádogost stb… napi 5000ért. Vagy ez az elképzelése, hogy itthon ennyit keresnek.  Szóljatok már hol vannak ezek a meg nem fizetett szakmunkások. Mert kéne belőlük néhány. Csak szólok szépen halkan, hogy a valamire való szakmunkás napi díja felment 30.000.re minimum.”

“A világ legjobb gazdaságai közé a világ egyik legnagyobb korrupciója miatt NEM tudunk tartozni!!! A korrupció megöli a szabad versenyt, az innovációt és a fejlődést!!!”

“tisztes megélhetés, lakhatás. Amíg ekkor a korrupció addig készíthet Orbán akármilyen csöpögős reklámfilmet a jó szakmunkások elmennek.”

Az érettségit nem adó szakmunkásképzés egyértelmű zsákutca

Ugyanezt állítja az iparkamara is, ha éppen nem a miniszterelnöknek elkötelezett Parragh László elnököt hallgatjuk. Magyarország nem lesz képes azt a lemaradást behozni, ami a szakképzett munkaerő hiánya miatt alakult ki.

Olyanná kell alakítani a szakképzést, hogy onnan élethosszig tartó tanulásra képes fiatalok jöjjenek ki.

Magyarországon az érettségi megszerzését kellene az alapfokú minimumnak tekinteni. Ehhez képest az állam még extra ösztöndíjakkal meg is támogatja azokat a fiatalokat, akik a zsákutcás képzést választják az érettségi helyett.

Mit mond minderre Palkovics László, aki az innovációért felelős miniszterként a szakképzést is felügyeli?

A szakképzésben „az első és legfontosabb” az, hogy „megértessük a szülőkkel és a gyerekekkel: szakembernek, szakmunkásnak menni ugyanolyan perspektivikus, mint a felsőoktatásban tanulni”.

hiába menekítik ki a jómódú szülők a gyerekeiket idejekorán hat-nyolc osztályos gimnáziumokba, egyházi középiskolába, az állami iskolákból és a szegregált szakképző intézményekből kikerülő, írni-olvasni nem tudó tömegek előbb-utóbb feloldhatatlan szociális feszültséget és megoldhatatlan gazdasági problémát okoznak. Hosszú távon nem lehet megúszni azt, ha egy ország ilyen tömegben bocsát ki fiatalokat írás-olvasási és számolási készségek nélkül, akik előtt a munkaerőpiac bizonyosan nem nyílik meg. (forrás)

Kapcsolódó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Fotó: Breyer Gábor

 

Orbánt szétszedték a kommentelői a "világ legjobb szakmunkásai nálunk vannak"-szövegéért

About Author

Comments (4)

  1. Orbán a maga külön kis valóságában él, és fogalma sincs a való világról. Arra volt esze,hogy az olcsó munkaerő ígéretével csalogassa ide a multikat.De a magyarok se hülyék,és a jó szakemberek külföldre cuccoltak,mert itt még albérletet is nehezen fizették a fiatalok,nemhogy belátható időn belül saját lakásuk legyen. Bár ezért most az itthonmaradottak szívnak,mert ha kell bármilyen szaki,(vizes,gázos,villanyszerelő,stb) időpontot kell kérni,mint az SZTK-ban.Külföldön az itthoni bérek többszörösét keresik,nyaralhatnak,lehet jó autójuk,és emellett még spórolhatnak is saját lakásra. Szóval orbán elvtárs,a jó szakemberek,orvosok,eü-szakdolgozók a rothadó nyugatra mentek jólélni. Aztán a fideszesek el is mondták őket mindenféle hazaárulóknak. Ez a debil banda nem tudja,hogy a haza ott van,ahol jól érzed magad. Magyarország a 12 éve tartó uszítás,gyűlöletkeltés,és a lassan,de biztosan épülő diktatúra miatt már nem egy élhető ország.

  2. Telegdi László

    Volt már rá példa éppen ennek a kormánynak köszönhetően,idehoztak Ukrán,Román Embereket,dolgozni és miután kitanulták a szakmát,megkapták a végzettséget igazoló papírjukat,tovább álltak nyugat Európába,mivel még ők is kevésnek találták az Itteni béreket,a pénzünkből tanultak,miután lett volna valami hasznunk is a kitanításukból leléptek,Jó kis húzás volt,mi meg éghettünk mint a rongy!

  3. Telegdi László

    Azért elég sokára ébredt fel kedvenc kormányunk,hogy kellenek a szakmunkások,valamikor még az első kormányzásuk kezdetén mindenkit Egyetemre akartak küldeni,most viszont ott tartunk hogy nincs szakember az Országban,de sajnos ez nem csak nálunk van így egész világon ez a helyzet!

Szólj hozzá!