Palkovics: a kormány a szakmák jegyzékének egyszerűsítésén dolgozik

A nagy találmány, hogy a szakképzést azzal a remek ötlettel kívánja segíteni a kormányzat, miután a tankötelezettséget 16 évre szállította le és a közoktatásba nem tesz pénzt, hogy a listát egyszerűsíti, amiből választhat a fejét szakmatanulásra adó.

Brávó és vastaps…..

A kormány átláthatóvá akarja tenni a szakképzés rendszerét, ezért a következő időszakban egyszerűsítik és egyértelműsítik a szakmák jegyzékét

– mondta Palkovics László az innovációs és technológiai miniszter az Európai Szakképzési Hét zárórendezvényén kedden Budapesten.

Nagy bajban van a szakképzés a titkos kormányjelentés szerint

 

A miniszter a szükséges lépést azzal indokolta, hogy

míg Németországban egy 14 éves pályaválasztás előtt álló fiatal 150 szakma közül választhat, Magyarországon a választható szakmák száma meghaladja a 800-at. Ez a rendszer pedig így átláthatatlan

Szilágyi János: Parragh László nem ért a szakképzéshez, Orbán akaratának végrehajtója

 

Palkovics László felidézte,

a szakképzés átalakításánál a kormány elsősorban mindig a munkaerőpiac igényeire figyelt, ezt szolgálta többek között a duális képzés és a szakgimnáziumi rendszer bevezetése, illetve a szakképző intézmények műszaki fejlesztése is. A szakmák jegyzékének egyszerűsítése is illeszkedik ebbe a sorba.

Megemelték, kitolták, kibővítették – dolgozik a gombnyomogató különítmény

Egy hozzászólás itt: “Palkovics: a kormány a szakmák jegyzékének egyszerűsítésén dolgozik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük