Őrült egy világ ez, kis ország vagyunk, nekünk a gazemberekből is a reszli jutott

Ezt a „középhatalmi” maszlagot hagyjuk. Szánalmas. Már el is felejtettük. A Kedves Vezető mond ennél vadabbakat is, naponta ezer nagyobb marhaságot. Erre jó az országos királyi hírharsona. Lássuk éppen milyen állapotban van. Ezek amúgy mind ilyenek. Gondolom, valami fertőző vírus. Nem is csoda, a karmelitában ott egymás hegyén-hátán.

A bolond ebben a dimenzióban maga Einstein,

a törpe óriás, a gazember a megtestesült erény, Rogán Tóni feltaláló (haha! Szerencsétlen próbálja megjegyezni, ha véletlenül megkérdeznék, mi az istent is talált fel, amiből milliárdos lett, de annyit ért a számítástechnikához, mint Mészáros az ábécés-könyvhöz, így reménytelen), Völner meg áldozat. Ez a Völner-cucc amúgy is nyűgös, mert ha ő egyszer kinyitja a száját, itt minden összeborul a karmelita környékén, kiugrania bárhonnan is a tizedikről – ez a Putyin milyen leleményes egy fickó? – meg egyelőre nehézkes a média miatt, pedig igény, úgy látom lenne rá.

Pfűűű, öcsém! Itt tartunk!

Mészáros naccs’úr ha tükörbe néz, hát nem egy felvarratott, széthízott-szétbotoxolt sutykót, egy írástudatlan fajankót lát, – akire pont a full agyatlan volta miatt esett a választás, hogy őrizze a rabolt cuccot – hanem a világ legokosabb emberét. Kajakra. Hiszi is. Hogy ő az. A nagyon okos csajmágnes. A betűk meg ördögtől valók. Szépirodalom az ő világukban nem létezik, lehet nem is hallottak még róla, minek az, nem adnak érte repülőt-jachtot-Andikát. Őrült egy világ ez, kis ország vagyunk, nekünk a gazemberekből is a reszli jutott. A surmó maradék.

De, mindegy is, ez van, hát ez van

Az új csapásirány – és hol van már a legújabb dilihez képest visszafogott középhatalmi vágy? – hogy Európa összeomlik, A kedves Vezető most momentán ezt látja. Végül is eltelt majdcsak egy teljes hét a középhatalmi bejelentés óta. Gondolom, valami új cuccot kapott. Jobban üt. A rothadó nyugat. Megint. Ez a mániájuk. Mindnek. Az összes futóbolondnak, már vagy évszázada. Aztán kirohangálnak pénzt kuncsárogni. Brüsszelbe. Legalább valami aprót. Ha mást nem, a meccsrejáró repcsit meg lehessen tankolni. Ahha!

Most pedig az álló utasok kapaszkodjanak, mert kanyar következik

Az összeomlás után meg kell egy kitűnő konzervatív vezető, aki visszaviszi Európát a hagyományokhoz. Ezt mondjuk mindjárt sejtettük, hogy ez a mese vége. És a kedves Vezető, a maga szerény és a végletekig realista módján itt – ha eddig nem esett volna le a tisztelt publikumnak – pont önmagára gondolt. Mint kéznél lévő, egyetlen és megismételhetetlen, kitűnő konzervatív vezető. Európa volt-van-lesz, örökös génbankja. Már, hogy az ő! És ne röhögjünk, ha kérhetem, mert orvos meg sehol. Hinnye, de szép, és még hol a hétvége?!

Forrás