Pokolba a tudományokkal, éljen az állami mágia!

A homeopátiával kapcsolatban állást foglaltak az európai tudományos akadémiák és nemrég végérvényesen is kimondták, hogy placebo-hatással bírnak. Nem úgy a magyar kormányzat, nálunk – inkább a hatalmas üzlet reményében – élheti tovább fénykorát.

Csak azért is!

Az – MTA-t is a tagjai között tudó – Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete EASAC állásfoglalása leszögezi, hogy noha a placebohatás a beteg szemszögéből kétségtelenül lehet előnyös, nincs olyan ismert betegség, amelynek esetében meggyőző és reprodukálható bizonyítékok támasztanák alá a homeopátia hatékonyságát. A homeopátiát támogató tudományos állítások valószerűtlenek, és nem állnak összhangban a kémia és fizika elfogadott elméleteivel.

A T. Házban képviseéői kérdés hangzott el arról, hogy az új emberi erőforrás miniszter, Kásler Miklós mit gondol az alternatív gyógyászatról, nem tart-e szükséges további szabályozást vagy részletesebb kommunikációt a témában. Ha nem is ő, de hű fegyverhordozója, a minden témában jártas Emmi államtitkár, Rétvári Bence válaszolt, amiben leírta, a hagyományos kínai gyógyászat egy komplex orvosi rendszer, amely a világörökség része, és a Magyar Tudományos Akadémia is kiadott állásfoglalást az elismertségéről és alkalmazhatóságáról.

Ezen felül Rétvári védelmébe vette a homeopátiát is, amelyről azt írta:

A homeopátia világszerte alkalmazott rendszer, ahol az alkalmazó orvos tudása és orvosi felelőssége dönteni, hogy adott páciensnél alkalmazza-e vagy sem.

Pokolba tudományokkal, éljen az állami mágia!

Varga Zoltán közösségi oldalán méltatta a kormányálláspontot:

“Az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma – úristen, de szemét egy fogalom ez! „Nekik” az ember nem több, mint erőforrás, egyszerhasználatos, eldobható eszköz.) végre megvédte a homeopátiát. Azt a különben népszerű áltudományt, ami az európai akadémiák szerint sem több, mint kuruzslás. És nagyjából annyit ér, mint a ráolvasás, vagy, ha elköpünk háromszor a bal vállunk fölött, miközben sót szórunk a hátunk mögé.

Esküszöm, tudtam! Tudtam, hogy nyakunkon a totális agybaj, de ez még a kezdet, mert félő, hogy alszunk még párat és pont ugyanígy fogja a kormány megvédeni a laposföld-elméletet, vagy a kreacionizmust is. Pokolba tudományokkal, éljen az állami mágia!
Futóbolondok országa lettünk!”

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=273423566558679&id=100016731131028

(forrás: hvg.hu)

A homeopátia körüli zsivaj elfedi a paracetamol botrányt

Boldogkői Zsolt az MTA állásfoglalását kérte az akupunktúra ügyében

Mellrákra szilvalekvárt! – Kiverte a biztosítékot Gyuri bácsi kitüntetése

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük