Rákay, Csepreghy és a Lázár-közeli ügyvéd ráröpültek a Rádió 7-re és csatolt részeire

Rákay Philip és Csepreghy Nándor és a kevésbé ismert ügyvéd, Bada János minden különösebb beharangozás nélkül és helyett megvették a Rádió7-et a hozzá tartozó sallangokkal.

Hurrá!

Remélhetőleg a fent említett médiacsomag közelebb hozza a regnáló médiabirodalmát a kiegyenlítettség felé vezető rögös úton.

„Égető Gyula október elsején eladta a Rádió7-et és a www.radio7.hu internetes portált működtető, valamint a Mindszenti Híreket, a Kutasi Híreket, illetve a Mártélyi Híreket kiadó céget, a tulajdonában lévő Kisbíró Kft.-t. A Rádió 7 új tulajdonosai: Bada János, Csepreghy Nándor, és Rákay Philip”

– áll a rövid közlemény a Rádió7 oldalán.

A volt államtitkár és Rákay mellett Bada talán nem annyira ismert – róla nemrég megírt a hvg.hu – ügyvéd, Lázár gimnáziumi évfolyamtársa volt, majd kormányzati informatikával, a közszolgáltatási rendszerek szabályozásával és jogszabályi hátterével foglalkozott. Május óta a hódmezővásárhelyi Batidai Vadászkastélyt működtető zrt. tagja. Korábban ebben a cégben vett tulajdonrészt Lázár János is, aki hónapokig visszautasította, hogy köze lenne a több százmillió forintot érő vadászházhoz.

24.hu hozzáteszi, Lázár köréhez sorolják a korábbi rádiótulajt, Égetőt is, aki tavaly decemberben a Rádió 7 21. születésnapján arról beszélt, hogy 1992 óta foglalkozik helyi rádiózással.

„Bízunk Istenben és a hír szent, a vélemény szabad”

– mondta, amikor megkérdezték, milyen jövő áll a vidéki rádiózás előtt. Most azt közölte, hogy a rádióban ezentúl semmilyen tisztséget nem vállal. Egy publicisztikában a demokráciáról azt írta, hogy:

„Számomra a demokrácia nem azt jelenti, hogy bármit mondhatok, hanem azt, hogy nem kell olyat mondanom, amit nem akarok.”

Korábban a Kisbíró Kft. működtette a helyi promenad.hu portált is, amit márciusban vett meg az algyői Fidesz-frakció korábbi frakcióvezetőjének kft-je.

(forrás: hvg.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük