Marco Rossi: Orbán olykor üzeneteket küld nekem - Városi Kurír

Sorting by

×

Marco Rossi: Orbán olykor üzeneteket küld nekem

“Kicsit féltem, hogy nem szerzünk pontot a szurkolóink előtt, de a csapat karaktert és bátorságot mutatott, így két ponttal fejeztük be” – nyilatkozta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az olasz La Repubblicának adott nyilatkozatában. A beszélgetést a Telex szemlézte.

Hirdetés

A szakember a magyar válogatott továbbjutásáról azt mondta,

azt szinte bármelyik más csoportból ki tudták volna vívni.

Úgy érzi magát Magyarországon, mint ha örökbe fogadták volna, ha a tévében az edzőkről beszélnek, akkor úgy értékelik, mintha nem külföldi lenne, hanem magyar.

Kérdezték, de hiába: nem ment bele politikai kérdésekbe

A szakmai kérdéseken túl politikai jellegű dolgok is szóba kerültek, ám Rossi diplomatikusan hárított. Arra a kérdésre – amely azt firtatta, Orbán propagandaeszközként tekint a válogatottra, miközben kormányzásának vannak antidemokratikus jelei – úgy felelt,

nem szeretne ebbe a vitába beszállni, mert bármit is mond, felhasználhatják a szavait, ezért inkább távol marad tőle.

Meglátása szerint a tiszteletet a viselkedéssel kell kimutatni, ezért nem térdeltek le, hanem mutatták a mezükön lévő respect feliratot.

„Időnként üzeneteket küld nekem, ahogy tette a németek elleni meccs után is”

– válaszolt arra a kérdésre, milyen a viszonya a miniszterelnökkel. Ám arról nem számolt be, hogy utóbbi mérkőzés után mi volt a kormányfői közlés tárgya. Megjegyezte,

Orbánnak van taktikai érzéke, csatár volt, nem egy elvakult szurkoló. Sem tőle, sem a szövetség elnökétől nem kapott soha nyomást, hittek benne, a munkájában, hagyták dolgozni.

“…a technikai képzettséget a szív képes pótolni…”

Rossi beszélt arról is, hogy mentáltrénert is alkalmaz a csapatnál, aki egy erdélyi magyar, Hajdu Zoltán. A szövetségi kapitány küzd, hogy ilyen szakemberek segítsék a korosztályos válogatottak munkáját.

„Ha nincs elég tehetséged, szervezettséggel kell kompenzálnod. Tanulmányozni kell az adatokat, a technikai képzettséget a szív képes pótolni”

– fogalmazott a nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya.

Kapcsolódó

rossi

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Marco Rossi: Orbán olykor üzeneteket küld nekem

  • 2021.06.26 - 20:41
    Közvetlen hivatkozás

    Marco Rossi egy rendes ember, nem politizál, holott nálunk azt egy ilyen vezető mellett nem sokáig lehet betartani

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.