“Schmidt Mária nagyon durván elküldi a NER-t a búbánatosba!”

Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója, akit a napokban tettek ki – na, nem igaziból, hiszen a projekt továbbra is az Ő közalapítványához tartozik – a Sorsok Háza projektből, szombaton riportot adott a Magyar Nemzetnek, amiben minden bizonnyal akaratlanul, de kemény véleményt fogalmazott meg a NER-ről,  hiszen amit mondott, nemcsak a Kádár-korra, de a mai valóságra is tökéletesen igaz, sőt ha lehet ma még igazabb. Olvassuk csak!

Mióta erről beszélünk, nyuszó-muszó!

Az “Orbántrengető” megállapítást Dévényi István szúrta ki és tette közkinccsé közösségi oldalán:

“Bréking!!!! ?

Schmidt Mária nagyon durván elküldi a NER-t a búbánatosba!

„A szocializmusban a politikai élet a fejünk fölött, a mozdulatlan állandóság zöldesszürke ködébe veszve zajlott. Állandó volt az információhiány, mindent, ami fontos, tehát izgalmas volt, a pletykákból, vagyis a suttogóból lehetett, illetve kellett megtudni. A társadalom masszívan két részre szakadt, voltak ők: a párttagok, a hatalom sáncain belüliek, a karrieristák, és voltunk mi: akik nem vegyültünk velük, nem jártunk össze velük, megpróbáltunk tőlük függetlenül, a periférián ellenni.

Elképzelhetetlen volt, hogy én egy katona- vagy rendőrtiszttel, pártfunkcival elmenjek bulizni, leüljek egy asztalhoz beszélgetni. Ők mások voltak, és mi is mások voltunk. A közöttünk levő válaszfal áthatolhatatlan és lebonthatatlan volt. Különben is, akit a hivatalosság kiemelt és elismert, tisztelet a kivételnek, azt mi senkinek és semminek tekintettük. Megvoltak a saját sztárjaink, tekintélyeink, őket hájpoltuk, az övéikről nem vettünk tudomást.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük