Szijjártó nem adja fel, tovább pörög az UEFA nevű tornaszeren! - Városi Kurír

Sorting by

×

Szijjártó nem adja fel, tovább pörög az UEFA nevű tornaszeren!

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a hétfői Brüsszeli, az Európai Uniós tagországok külügyekért felelős minisztereinek egynapos találkozójának szünetében kedvenc témájára, az UEFA gyalázására használta ki az időt. Igaz ugyan, hogy kérdésre válaszolva, de azért a téma fontosságát messze maghaladó mértékben és mélyebben válaszolt. 

Hirdetés

Szijjártó, mint egy mérges kutya, nem engedi az UEFA “lábaszárát”

A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: nem volt szervezett, „nem volt nagymértékű, nem volt a stadiont átható semmifajta diszkriminatív megnyilvánulás, vagy viselkedés” egyetlen, Budapesten rendezett labdarúgó-mérkőzésen sem. Hangsúlyozta: a budapesti mérkőzéseken teltház volt, a játékot jó futballhangulat jellemezte. Emlékeztetett: míg más mérkőzéseken tapasztalt viselkedésért, például azért, hogy lézerrel belevilágítottak a dán válogatott kapusának a szemébe, alacsony büntetést szabtak ki, addig a magyar mérkőzésen feltartott tábla százezer eurós büntetést érdemelt. (…)Ezek után azt gondoljuk, hogy az UEFA fegyelmi bizottsága komoly testület? Erről a döntésről higgadtan, nyugodtan beszélni lehetetlen” – fogalmazott a Blikk szerint.

Alapeset

Az UEFA honlapjának közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze – diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette. A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, amelynek „Egyenlő játék” feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken a találkozókon.

Alig két napja csípődött be nála a téma, legalábbis közösségi oldala szerint

„az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése. (…) Az UEFA ezzel a döntéssel azt üzente:  Himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de teltházas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont. Az a bizottság, amelyik ilyen döntést hoz, szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!”

-ahogy akkor megírtuk.

Hirdetés

 

Szijjártó

 

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Szijjártó nem adja fel, tovább pörög az UEFA nevű tornaszeren!

  • 2021.07.12 - 21:42
    Közvetlen hivatkozás

    A lézerezés valószínűleg egy (bunkó) ember műve volt, viszont egy ember nem tud kórusban ordibálni rasszista rigmusokat.
    Mellesleg a munkásőr stílus inkább a FideSSre jellemző. (Szerintem.)

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.