Kerítésen innen

Tanár-álláshirdetés: nem kell diploma, csak érdeklődjön a tárgy iránt! – Egy kommentelő: kit érdekel ez, mikor nálunk lesz Európa legfényesebb tűzijátéka?

Tanár-álláshirdetés: nem kell diploma, csak érdeklődjön a tárgy iránt! - Egy kommentelő: kit érdekel ez, mikor nálunk lesz Európa legfényesebb tűzijátéka?

2022 Magyarországán, tudják a dübörgő majdnem-Ausztriában, augusztusban annyira nem találni tanárt, aki a regnáló által felmagasztalt életpályamodell és lebutított követelményrendszer mellett katerdára állna, hogy kis túlzással a “8 elemi” is elég, hogy “szemünk fényeit” okítsa.

Kiművel(etlen)t emberfőé a magyar jövő?

“Budapesttől 30 kilométerre levő általános iskolában hónapok óta keresnek matek, angol- és kémiatanárt. A kétségbeesett poszt szerzője valósággal könyörög, hogy valaki jelentkezzen végre, az sem baj, ha nincsen tanári diplomája, csak konyítson valamennyit ezekhez a tárgyakhoz” – vázolta fel az elképesztő helyzetet Hadházy Ákos közösségi oldalán.

… és ez nem egy rossz tréfa….

“Erről a posztról sem akartam automatikusan elhinni, hogy nem viccel-e valaki, ezért a kollégáimmal inkognitóban felhívattam az iskolát. Az igazgató nagyon készségesen vázolta a helyzetet,

valóban lehet jelentkezni pedagógus végzettség nélkül is, igaz, akkor fix státusz nincsen, de óraadó tanárnak is nagyon várják a jelentkezőket. Igaz, fizetni nem sokat tudnak, így messzebbről nem érdemes jelentkezni, mert az utazás költsége elviszi a hasznot – az igazgató szerint ezért távoztak legtöbben (ne felejtsük el, 30 km-re vagyunk a fővárostól!).

A felvételről “persze” nem az igazgató dönt, hanem a tankerület.

Agyrém ez!

Sajnos ha nagyon gyorsan nem változik valami nagyot, akkor ennek az országnak annyi. Ne felejtsük el:

ha holnaptól megszállná a szentlélek a Fideszt és holnaputántól az oktatásba tolná az eddig ellopott és ezután ellopandó százmilliárdokat, plusz az eszement adminisztrációs terheket levenné a tanárokról, plusz visszaadná a tanítás szabadságát, magyarul létrehozna egy jó oktatási rendszert : akkor is leghamarabb 10-15 év múlva látszana meg a végzős diákokon az eredmény.

A kommentekből….

“Igenis akarattal tartja a hatalom bután a népet. A szarnyalashoz szabadság, a szabadsághoz tiszta , magasszintű gondolkodás szuksegeltetik. Egyenlore a huberistak kezelik a gepezetet ! ! Kitartast kivanok mindannyiunknak !! Próbáljunk meg szinten maradni, vigyázzunk magunkra és egymásra !”

“Egy korcsra torzult, beteg társadalom jelzőrakétái ezek. Évtizedek óta minden haldoklik, ami állami, nincs kormányzás, csak folyamatos kampány, mag “harc” a beteg vezetők démonjaival. Mondom ezt annak ellenére, hogy egy tolnai falu iskolájába jártam, ahol a pedagógusok fele teljesen képzetlen volt a hatvanas években. Legtöbbünk azért helyt állt az életben. De az egy teljesen más világ volt, ma ez már nem működik.”

“Közben meg van olyan is, hogy Egyetemi tanári diplomával nem taníthat középfokon, csak ha plusz (teljesen felesleges) tanfolyamokon részt vett. Hülye itt mindenki!?”

“Remek kilátások. Nemsokára a kórházak is hasonló álláshirdetéssel keresnek orvosokat?”

“Kit érdekel ez, mikor nálunk lesz Európa legnagyobb, legfényesebb, legdrágább tűzijátéka. A nyugati imperialisták majd megpukkadhatnak az irigységtől.”

“…és a segítőkész amatőr műkedvelők osztályoznak, buktantak majd?!”

“Matekból, fizikából, kémiából és biológiából elég jó voltam, dicséretesen érettségiztem, de a magyar nyelv és irodalom, valamint a történelem is szóba jöhet bár a felsőbb tanulmányaimnak max. a matekhez van köze. Viszont 70 évesen már nem megyek tanítani. Ének- és rajzórak vannak még? Külön zeneiskolába is jártam, hegedülni tanultam, az eredeti szakmámnak a rajzhoz van köze” “Ez lenne a minőségi oktatás biztosítása? Mi lesz a következő generációval? Ja, a ti gyerekeitek magániskolába járnak, a többi meg nem számít.” “Lassan már az is jelentkezhet, akinek kémiatanár tanította a kémiát…. Hát itt tartunk”

Friss híreink!

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Szólj hozzá!