Teljes a kavarodás, jelentkezzen, aki érti: a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye szerint találkozik a pápa Orbánnal - Városi Kurír

Sorting by

×

Teljes a kavarodás, jelentkezzen, aki érti: a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye szerint találkozik a pápa Orbánnal

Egyre forrnak az indulatok Ferenc pápa és a magyar vezetők találkozója kapcsán. Ennek megfelelően nem vagyunk híján az egymásnak ellentmondó híreknek, közleményeknek, kinyilatkoztatásoknak.

Hirdetés

Napokig attól zengett a sajtó, hogy Őszentsége 3 órás magyarországi tartózkodása alatt

elzárkózik a magyar politikai élet vezetőivel, köztük a miniszterelnökkel és a köztársasági elnökkel történő találkozástól. Egy órával ezelőtt egy ennek ellentmondó közleményt adott ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK). Mi pedig csak állunk és kapkodjuk a fejünket.

Egy órája közleményt adott ki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK), amelyben azt írták, hogy szeptemberben Ferenc pápa találkozik Orbán Viktorral és Áder Jánossal.

A közleményben azt írták, hogy a pápa

a szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival, és más magas rangú állami vezetőkkel.

Hozzátették:

sajnálatosnak tartják, hogy a Szentatya magyarországi programjáról – amely jelenleg még szervezés alatt van – hamis információk és téves értelmezések terjedtek el a médiában. Szerintük ugyanis nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a Szentatya kizárta volna azt, hogy bárkivel is találkozzon.

A fenti közlemény igyekszik sejtelmesen fogalmazni és a lehetőségét felvetni a találkozónak, tehát egyelőre az a biztos, hogy bármi megeshet.

Kapcsolódó

 

pápa

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.