Kerítésen innen

“…Tennünk kéne valamit. Lassan kiraknak minket az unióból! – Az Orbán-beszéd hatása a szálláskeresőre…..

"...Tennünk kéne valamit. Lassan kiraknak minket az unióból! - Az Orbán-beszéd hatása a szálláskeresőre.....

“Kedves Uram vagy Hölgyem, a magyar miniszterelnök legutóbbi kijelentései után nem kívánok magyarországi vendégeket fogadni. Éppen ezért kérem, hogy törölje a foglalását.” – üzente az egyik német lakását kiadó magánszemély a magyar üdülni kívánó, így szállást kereső társaságnak.

Maradjon mindenki kerítésen belül?

G., a multicégnél dolgozó fiatal dunántúli családapa szenvedélye a sziklamászás. Társaival augusztus közepén németországi mászótúrára készülnek, amihez jó előre lefoglaltak két szálláshelyet a booking.com-on. A korai foglalás oka a jobb ár mellett az volt, hogy 2 kutyát is visznek magukkal, így jóval kisebb kínálatból lehet választani.

Orbán elintézte….

A vendéglátó nyilvánvalóan Orbán Viktor a “fajkeveredés” rasszista terminológiáját használó tusványosi beszédére utalt.

G.-ék első reakciója az volt, hogy nem mondták le a szállást, és szerdán írtak a booking.com-nak, miközben a házigazdának annyit üzentek, hogy semmiképp se mondják le a foglalásukat. Azért nem, mondta G. a 444-nek, mert kevés az opció, és most már csak tripla annyiért, akár 1000 euró feletti összegért tudnának hasonló szállást bérelni, mint eredetileg.

A szerdai megkeresésre a booking.com csütörtökön délelőtt még nem reagált, amint megteszik, újra jelentkezünk. G. azt várja a szállásfoglaló oldaltól, hogy azonos áron biztosítsanak nekik hasonló színvonalú szállást. Amikor a véleményéről kérdeztem, azt így foglalta össze:

“A véleményem nem számít, de Orbánnak nem kellene ilyeneket beszélnie mint felelős vezetőnek. A szállásadó reakciója pedig nonszensz. Ugyanúgy diszkriminál minket.”

G. elmondása szerint azért volt hajlandó beszélni egyáltalán az ügyről, mert örülne, ha lenne valami visszhangja annak, hogy itt tartunk

“és tennünk kéne valamit. Lassan kiraknak minket az unióból.”

Friss híreink!

Comments (2)

  1. […] “…Tennünk kéne valamit. Lassan kiraknak min… […]

Szólj hozzá!