Tudta, hogy Gruevszkinek „látszó férfi” – a szökött macedón ex-miniszterelnök – is szavaz vasárnap?

Egy Gruevszkinek látszó egyén – ugyanaz a neve és az életkora is egyezik – szerepel a választói névjegyzékben, mégpedig frekventált helyén Budapestnek, Rogán V. kerületében.

Hol lakhatna máshol?

Szerepel a vasárnapi önkormányzati választásra kiadott fővárosi és V. kerületi választói névjegyzékben egy 49 éves Nikola Gruevszki nevű választó – írja a 24.hu.

A jegyzékekben szereplő hiányos adatok alapján ugyan nem lehet száz százalékos biztonsággal azonosítani a férfit, de nemcsak a neve, hanem az életkora is megegyezik a volt macedón miniszterelnökével, aki a börtön elől menekült Magyarországra, ahol menedékjogot kapott.

A névjegyzék alapján annyi tudható még, hogy a férfi lakcím nélküli V. kerületi lakcímkártyával rendelkezik.

 

Tüttő Kata, a belváros ellenzéki polgármesterjelöltje a lapnak azt mondta, hogy az általa

megvásárolt névjegyzék alapján küldött ki kampánylevelet a kerület összes választójának, ekkor bukkant rá Gruevszki nevére, aki a kerületi lakcímkártya birtokában szintén jogosult lesz szavazni vasárnap.

Hogy is volt…?

A politikust hivatali visszaélés miatt ítélték két év börtönre. Aki annak ellenére, hogy jogtalannak érezte a büntetését, eleget tett volna az ítéletnek, de

Aztán olyan információ birtokába jutottam, miszerint valaki eltervezte, hogy a börtönben kiiktat engem. Ezért meggondoltam magam

A volt miniszterelnök elmondása szerint Albániában vette fel a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel, majd politikai menedékjogot kért Magyarországon. Gruevszki tagadta, hogy a magyar hatóságokkal már szökése előtt kapcsolatba lépett volna.

Azért döntött hazánk mellett, mert az EU-nak és a NATO-nak is tagjai vagyunk. Elmondása szerint továbbra is fenntartja a kapcsolatot több barátjával Magyarországon és Macedóniában egyaránt. Hozzátette, hogy rengeteg macedón vendéget fogad Budapest belvárosában, ahol jelenleg lakik.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, ahol bíróság elé állítottak, majd el is ítéltek, mert 600 ezer euró közpénzből vásároltatott magának egy páncélozott luxus Mercedest. A jobboldali politikus tavaly novemberben menekültstátuszt kért és kapott Magyarországon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük