Újabb áldozatokat szedett a koronavírus, 1652-re nőtt a fertőzöttek száma

A szokásosnál egy jó órával később, de csütörtökön is közzétették a friss statisztikát a koronavírus terjedéséről. 73 új megbetegedést regisztráltak Magyarországon csütörtökre, az elhunytak száma 8-al nőtt.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19),

ezzel 1652 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 többségében idős krónikus beteg – az áldozatok közt egy 53 éves fő is van, az ő alapbetegségéről még nem töltötték fel az adatokat cikkünk megjelenéséig.

Ezzel 142 főre emelkedett az elhunytak száma, 199-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból

a koronavirus.gov.hu-n közzétett tájékoztatás szerint.

A hatósági karanténban lévők száma 12 737-ra csökkent, a mintavételek száma 38 489-re nőtt.

A tájékoztatásban megismétlik:

a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük