Újabb Fidesz-csókos szállt hadba a budapestiek ellen

akadálymentesítés

Horváth Csaba, a fővárosi MSZP képviselője népszavazást kezdeményezett a metró teljes akadálymentesítéséért,  ám egyelőre megakadt a dolog, mert egy magánszemély (?) megtámadta a kérdést a Kúriánál.

Fellebbentjük a leplet

Horváth Csaba kérdése, amelyet nem tartott eléggé pontosnak és jól érthetőnek egy pesti ügyvéd, így szól:

“akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?”.

Aki szerint ez a kérdés „odavetet” az nem tudja mit beszél. Ha a kérdéssel egyáltalán gond van, az éppen az egyszerű embereknek  már-már követhetetlenül bonyolult fogalmazás, de mit lehet tenni, ha a választási bizottság csak a bikkfanyelvet érti.

A Városi Kurír névtelenségéhez ragaszkodó informátora arra hívta fel a figyelmünket, hogy a kérdésre torpedót kilövő ügyvéd  dr. S.B.T. azonos azzal, aki a veronai diákokat szállító busz balesete után a halálos áldozatok családjainál is bepróbálkozott.

Még a fentinél is érdekesebb az az infó, amelyet egy másik olvasónk juttatott el hozzánk:

„A pasiról kevesen tudják, hogy kontaktja van a rendőrségen (is). A balesetem után engem kihallgató rendőr nyomta a kezembe a névjegyét.”

A fenti állítások fényében egyre érhetőbb, a kiváló ügyvéd buzgalma.

Kérdésünkre Horváth Csaba ironikusan csak ennyit felelt:

“Érthetetlennek és hihetetlennek tartom, hogy egy városáért aggódó pesti polgár miként ébredhet egy reggel úgy, hogy ma megfúrom a metró akadálymentesítését.”

Az akadálymentesítési népszavazásról Tarlós István is lenézően nyilatkozott szokásos pénteki sajtótájékoztatóján.

Ki tart be a mozgássérülteknek? – megtámadták az akadálymentesítésért induló népszavazást

„Tarlós Pistikének szeretném jelezni, hogy üljön le, ez most egyes!”

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás

További cikkek
Janez Jansa
Szlovéniában a jobboldal győzött, de nem szerzett abszolút többséget

A vasárnapi szlovéniai előrehozott parlamenti választásokon leadott szavazatok csaknem 90 százalékos feldolgozottságánál is vezet a Janez Jansa volt miniszterelnök pártja,...

Szlovákiából osztott ételt Magyarországra a Kétfarkú

Így kerülte ki, hogy itthon esetleg elgáncsolják az ételosztást. Többször nem engedélyeztek Magyarországon ételosztást Az Esztergomot Párkánnyal összekötő Mária Valéria...

Afrikai bevándorlókra lőtt egy férfi Olaszországban

Tüzet nyitott az utcán a járókelőkre egy autóból egy férfi szombaton a közép-olaszországi Macerata városban kizárólag afrikai bevándorlókra célozva, hatan...

Bezár