Újabb Fidesz-csókos szállt hadba a budapestiek ellen

akadálymentesítés

Horváth Csaba, a fővárosi MSZP képviselője népszavazást kezdeményezett a metró teljes akadálymentesítéséért,  ám egyelőre megakadt a dolog, mert egy magánszemély (?) megtámadta a kérdést a Kúriánál.

Fellebbentjük a leplet

Horváth Csaba kérdése, amelyet nem tartott eléggé pontosnak és jól érthetőnek egy pesti ügyvéd, így szól:

“akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?”.

Aki szerint ez a kérdés „odavetet” az nem tudja mit beszél. Ha a kérdéssel egyáltalán gond van, az éppen az egyszerű embereknek  már-már követhetetlenül bonyolult fogalmazás, de mit lehet tenni, ha a választási bizottság csak a bikkfanyelvet érti.

A Városi Kurír névtelenségéhez ragaszkodó informátora arra hívta fel a figyelmünket, hogy a kérdésre torpedót kilövő ügyvéd  dr. S.B.T. azonos azzal, aki a veronai diákokat szállító busz balesete után a halálos áldozatok családjainál is bepróbálkozott.

Még a fentinél is érdekesebb az az infó, amelyet egy másik olvasónk juttatott el hozzánk:

„A pasiról kevesen tudják, hogy kontaktja van a rendőrségen (is). A balesetem után engem kihallgató rendőr nyomta a kezembe a névjegyét.”

A fenti állítások fényében egyre érhetőbb, a kiváló ügyvéd buzgalma.

Kérdésünkre Horváth Csaba ironikusan csak ennyit felelt:

“Érthetetlennek és hihetetlennek tartom, hogy egy városáért aggódó pesti polgár miként ébredhet egy reggel úgy, hogy ma megfúrom a metró akadálymentesítését.”

Az akadálymentesítési népszavazásról Tarlós István is lenézően nyilatkozott szokásos pénteki sajtótájékoztatóján.

Ki tart be a mozgássérülteknek? – megtámadták az akadálymentesítésért induló népszavazást

„Tarlós Pistikének szeretném jelezni, hogy üljön le, ez most egyes!”

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás