Sorting by

×

Úr isten, hol a kicsi? “Senkinek sem kívánom”-történet a magyar-ukrán határról!

A háború borzalmai elől menekülve, amikor pár bőröndbe sűrítve húzza-vonja egy család a teljes életét sok olyan dolog megtörténhet, amiről nem is gondolnánk. Valóra vált a rémálom, a nyolc gyerekkel menekülő ukrán család egyik lurkója eltűnt – írta meg a rendőrség közösségi oldala.

Nadja….

“Könnyek között ölelte magához a hatéves ukrán Nadját a családja, miután a kislány a tiszabecsi segítségponton maradt.

A nyolc gyermekkel utazó család március 11-én lépte át a magyar-ukrán határt a háború elől menekülve, értük rokonok érkeztek és hajnalban indultak el Németország felé. Nadja azonban az indulás pillanatában a mosdóban volt, így ott maradt és később kétségbe esve kért segítséget.

Kollégáink azonnal keresni kezdték a szülőket, addig a szeretetszolgálat munkatársai gondozásukba vették a kislányt. Órákkal később érkezett meg a várva várt hír: Ausztriában jelentkeztek a szülők az ottani rendőröknél, így gyors nemzetközi információcsere után Nadját is meg tudtuk nyugtatni, hogy a családja hamarosan visszajön érte. A szülők elmondták, hogy

hajnalban abban a tudatban ültek be a járművekbe, hogy mindannyian együtt vannak, egy osztrák pihenőhelyen vették észre, hogy a kislány nincs velük.

Rendkívül hálásak voltak minden segítségért és immár tényleg együtt indultak Németországba.”

A hozzászólásokból….

“Elhiszem, hogy zaklatottak es faradtak a szulok(is). De ha csak egyetlen dolog van amire figyelni tudok, azok a gyerekeim. Taska, telefon megvan, gyerek nincs, es mar nem elso eset sajnos….”

“Hülye SZÜLŐK !!! 6 éves kislány egyedül idegen Országba mosdóba !!”

“Most ez komoly? Létezik olyan baj ami miatt ott felejtheti egy szülő a gyermekét? Háboru ide vagy oda a bajban még fokozottabban kellene óvni én ezt sosem értem meg….”

“Ne ítélkezzünk… Hogy oda ne jussunk, hogy át kelljen élnünk hasonló stressz/fáradtság/stb. közben mi kit/mit felejtenénk el.”

“A rendőröknek dupla dicséret. Szerencsére nem minket választott hazájának a család.”

“Kevin!!! Drága csöppség, min mehetett keresztül?”

“Reszkessetek betörők remake ukrán módra.”

“Nem.tünt fel.hogy 8ból csak 7 van meg ? Na neeee nekem ezt !Azt Ausztriáig mennyi rendörség van vagy vissza fordulok stb.Egy ilyen helyen meg alapból.nem.engedek el.egy 8 éves lányt a mozsdoba egyedül (bármennyire is önnáló)”

“Tiszabecs-Hegyeshalom több, mint 500 km és legalább 6 óra. És azt nem is írják, hogy Ausztriában hol tűnt fel, Nickelsdorfnál vagy pl. Salzburgnál. No comment… ”

Kapcsolódó

 

Úr isten, hol a kicsi? "Senkinek sem kívánom"-történet a magyar-ukrán határról!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.