Teljesen megbénítják az önkormányzatokat!!! Az önkormányzatok – elsősorban a nagyvárosokban – egyetlen jelentős bevétele az iparűzési adóból származik, és most meg akarják szabni, hogy mire – a közösségi közlekedés fejlesztésére – használhatják csak fel ezt a bevételt.

Mindeközben az állam lényegében kivonult a közösségi közlekedés finanszírozásából.

Míg normális helyeken az önkormányzat, az állam, és a fogyasztó 1/3-1/3 arányban viseli ennek terheit, nálunk az állam alig több, mint 10 százalékkal száll be. Ez pedig azt jelenti, hogy az önkormányzatoknak gyakorlatilag semmire nem marad pénzük, nullára szűkül a mozgásterük. És a kormánypárti önkormányzatoknak nyilván majd más csatornákon keresztül juttatnak támogatást.

Ma pedig kiderült, hogy egy másik törvénymódosítással azt akarják elérni, hogy az építési engedélyeket ezentúl nem az önkormányzatok, hanem a kormányhivatal fogja kiadni. Ez pedig azt jelenti, hogy a helyi közösségeknek, vagyis az önkormányzatoknak semmiféle beleszólása nem lesz abba, hogy az állam mit épít a területükön. És eztán is annyi stadiont, szökőkutat és kilátót építenek, annyi fát vágnak ki, amennyit akarnak.

Ez egyet jelent a demokrácia egyik legfontosabb intézményrendszerének, az önkormányzatiságnak a felszámolásával

És egyet jelent a népakarat semmibevételével! Október 13-án Budapest és számos nagyváros lakossága egyértelműen kinyilvánította, hogy nem kér a fideszes városvezetésből, hogy egy szabadabb, demokratikusabb vezetés alatt szeretne élni. Most pedig a Fidesz a parlamenti kétharmadával felülírja ezt, és semmibe véve a szavazók kinyilvánított akaratát, ellehetetleníti az önkormányzatok működését, megakadályozza, hogy az állampolgári közösségek akarata érvényesüljön.

Félreértés ne essék, ezzel nem Karácsony Gergelyt és a többi választott tisztségviselőt, hanem minket, választópolgárokat köpnek szembe.

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Marika, azert nem egeszen igy van! Elsosorban Karacsony Gergelyt, Marki-Zayt, Peterffyt meg Pikot, Niedermullert es a tobbi becsuletes ellenzeki polgarmestert vette hulyere orban, es oket alazta meg – legjobban Karacsonyt – , a szemukbe hazudott, es a merhetetlen aknamunkajaval rajtuk keresztul, oket hibaztatva akarja kivereztetni az ellenzeki osszefogast, egymasnak ugrasztva a partokat , ellenzeki vezeteoket is. Marika, ha nem vette volna meg eszre, orban pont 13. eve szarja le nagyivben a nem ra szavazo magyarokat, vagyis a lakossag 80 %-at legalabb. A nep onmagaban nem tud most mit tenni, akkor sem, ha megalazzak, most ok is az ujonnan valasztott vezetok intezkedeseit varjak, a demokratikus jovoben bizva.

  2. Egy mocskos diktatúrában,nincs becsület,nincs tisztesség,de mit is várhatnánk egy hazug tolvaj ciqánytól?Aki az én szemét elnököm is.Förtelem!

  3. Mária! Egyetértek az Ön által megfogalmazottakkal. A fidesz bosszút áll a vezérrel az élen a választási vereségért. Most lesz igazán szükség az EU lojalitására, hogy a pályázott pénzeket valóban az önkormányzatok kapják meg.

  4. Mi itt vidéken nagyon örülünk a választási eredményeknek.Főleg a budapesti eredményeknek,a pestiek megérdemlik Karácsony Gergelyt.Sok sikert a munkájához!Nektek kitartást kívánunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét