Véget ért Szájer József gyermekmentő tündöklése (is)!

A jelenlegi homofób-háborúval terhelt időszakban különös fénytörést jelent az a hír, hogy a két főfideszes, Orbán és Lövér urak több hónapot vártak a dicstelen körülmények között az ereszcsatornán menekülő Szájer József egykori párt -főideológus kizárásával a gyerekmentő alapítvány kuratóriumából.

Mi van, ha nincs a Magyar Narancs?

A Mancs március 1-én írta meg, hogy Szájer József neve még mindig ott virít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítványban (NGYSZA) honlapján, mint kurátoré. Ezt követően a politikából dicstelenül távozott politikus megírta lemondó levelét.

A Fidesz képviseletében Orbán Viktor pártelnök, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület képviseletében Kövér László elnök június 11-én kezdeményezte Szájer Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítványban (NGYSZA) meglévő kuratóriumi tagságának törlését. Erről a miniszterelnök és az Országgyűlés elnöke az alapítvány vezetőiként hoztak határozatot, de nem kapkodták el a döntést az urak, hiszen csak egy június 11-i alapítói határozatban reagáltak, márpedig így az előírt hatvan napot alaposan túllépték.

„Orbán és Kövér kínos helyzetbe kerülhetnek, ugyanis a változásbejegyzési határidő túllépése esetén a bíróság az alapítókat 10 és 900 ezer forint közötti bírsággal sújthatja”

-írja a Narancs.

Az utód

Szájer helyére az alapítók Mozsár István mérnök-üzletembert delegálták, aki már 2010 őszén is bírta a miniszterelnök szimpátiáját. Orbán akkor nem volt hajlandó elfogadni, hogy Réthelyi Miklós humánerőforrás-miniszter Horváth Ádámot nevezte ki az Operaház élére, visszavonatta a döntést. Mozsár 2010 novembertől beugróként irányította a dalszínházat, 2011 augusztusig, majd később a múzeumi negyedet építő Városliget Zrt. élén is eltöltött néhány évet.

Előzmény

Szájer József tavaly november 29-én mondott le Európa parlamenti képviselőségéről, arra hivatkozva, hogy a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára. Két nappal később elismerte, hogy november 27-én részt vett a belga járványügyi szabályok megszegésével tartott brüsszeli szexpartin, amelynek a rendőrség vetett véget. A képviselő hátizsákjában kábítószert foglaltak le, amiről Szájernek, állítása szerint, nem volt tudomása és nem is fogyasztott belőle. A botrány hatására Szájer gyorsan szabadult meg közéleti, tudományos tisztségeitől. Elsőként a Fideszből lépett ki a botrány negyedik napján, majd soproni díszpolgári címétől vált meg, ezt követte a Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgató által képviselt Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványa kuratóriumi tagságáról való lemondása. Szájer a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanári címéről december 7-én mondott le -írja a portál.

(Olvassa el a teljes cikket a Magyar Narancs-on!)

Kapcsolódó

 

Szájer

4 thoughts on “Véget ért Szájer József gyermekmentő tündöklése (is)!

  • A kormány és fidesz a legundoritóbb szekta ami ezen a földön létezik…..

  • Ha egy volna skkor meg a véletlenre is foghatnánk de sorbabúknak bele az okos „értelmes figyeszesek.””.ki igy kit ugybíráltak el.Kőnyőrgőm senkinek nem jút eszébe vizsgálatot tartani ki milyen ember.Lehallgatunk megfigyelünk de pénz erre nem volt?

  • Mostanában sokszor olvasom, hogy itt az „uborka szezon”.
    Na ennek ez a cikk a legjobb példája, hát egy lerágott csontot csak kell nyujtani a híveknek, mint a „gina” meg a Vértes Miklósné, nehogy csak a takarítás meg a mosogatóban halomban álló mosatlan edények legyenek számukra.

  • Tényleg régen volt, amikor szájer józsi főfideszes főmeleg, fő-alaptörvény-gyártó Brüsszelben egy törvénysértő melegbulin vett részt, ahonnan droggal tömött hátizsákot viselve az ereszcsatornán menekült a rendőrök elől! Nos, ennek a régi történetnek az ad aktualitást, hogy a csüngőhasu zsebhokibajnok és az arrogáns, politikai ellenfeleknek kötelet ajánlgató, idegbeteg kommunista házmester, kötelességüket megszegve mostanáig várt, hogy csatorna józsit felmentsék a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület tagsága alól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük