Gárdony polgármestere XXl. századi megoldása a Velencei-tó problémájára: „fohászunk meghallgatásra talált. A tó vízgyűjtőjén jelentős mennyiségű csapadék esett!”

Újra a Velencei-tó és a gárdonyi polgármester? – kérdezheti, aki rendszeres olvasója a Városi Kurírnak. Úgy tűnik, minden hétre jut a helyi „hallja kendnek” egy-egy ismertetést érdemlő megmozdulása, ami befolyásolja Gárdony, az ott élők és az oda járni szeretők életét. A Gárdonyi Közlöny facebook oldalnak köszönhetően ezek rendre publikussá válnak, mi pedig feladatunknak érezzük, hogy ez minél több emberhez eljusson.

Ima az esőért? Tényleg ennyit tehet egy polgármester?

„Mindenek előtt meg kell köszönnünk, hogy egy napon belül a heti termelési riportban (hétfői gyors) és egy külön bejegyzésben is reagált a város legtöbb követőjével rendelkező közösségi oldalán megjelentekre” – kezdte aktuális beszámolóját a Gárdonyi Közlöny.

„Öröm a számunkra, hogy a polgármestert is rendszeres olvasóink között tudhatjuk. Reméljük hasonló aktivitást válhatunk ki az oldalunkon megfogalmazott további állításaink esetében is. A megjelent írásainkat a legjobb tudásunk szerint szerkesztjük, előfordul, hogy karakterhibát vétünk, vagy akár egyel több névelőt teszünk egy szó elé a kelleténél, de ebben sokunknak van tapasztalata. Persze nagyobb a probléma, ha tárgyi tévedést vétünk. Ez is megtörténhet, de ha erre felhívják a figyelmünket és jogosnak is tartjuk, beismerjük, elnézést kérünk és átírjuk a cikkeinket. Történt már ilyen is, a tanulságot is levontuk belőlük.

A polgármester bizonyára nem volt tudatában annak, hogy ha egy ügyben éles kritikát megfogalmaz a Gárdonyi Közlönyben leírtakkal kapcsolatban, úgy egyúttal elismeri mindazon állításainkat is, melyek esetében a városi hivatal mélyen hallgat.

Számos kérdést tettünk fel Tóth István és a városi képviselők vagyonnyilatkozatáról, Dávid Zoltán és Derecskei Gábor városi képviselő sok milliós önkormányzati megbízásairól, Muray Rita alpolgármester fiának, Dányádi Áronnak közel tízmilliós önkormányzati megbízásairól, a Helyi Választási Bizottság alelnökének, a polgármester barátjának cége, a Fenyő KHT.-nek a több százmillió forintos önkormányzati megbízásairól, a Gárdonyi VSC futballcsapatának juttatott félmilliárdos nagyságrendű önkormányzati támogatásról és még több tucat ügyről, amikre nem jött semmilyen válasz.

Azaz, a hivatal jegyzőjének és a városi cégek vezetőinek válaszlevelei alapján cca. másfél millió forint költségtérítést kellene fizetnünk az önkormányzatnak, hogy ezen információk részleteit megismerhessük. Emiatt több esetben is pereskedni kényszerültünk, van olyan ügy, amely már számunkra eredményesen zárult.

A Velencei-tó kiszáradásáról készült videónkról

Július 15-én közzétettünk egy rövidfilmet, amelyben az országban elsőként bemutattuk a Velencei-tó délnyugati területén található madárrezervátumot, amely mára szinte teljesen kiszáradt.
A videó publikálása után négy országos és egy tucat kisebb portál vette át filmünket, amelyet térítésmentesen biztosítottunk a számukra. Ezzel lehetővé vált a napjainkban zajló környezeti változások érzékletes bemutatása széles körben. Büszkék vagyunk rá és hiszünk abban, hogy számos igazi döntéshozót cselekvésre késztet majd.

Erről Tóth István így ír:

A tókörnyéki polgármesterek közül többen kifogásolták a Gárdonyi Közlöny Velencei-tóról készült kisfilmjét. Véleményük szerint a tókörnyéki vállalkozóknak és önkormányzatoknak mérhetetlen kárt okoznak a szerzők… a baloldali újságírók és propagandisták szorgalmas, negatív kampányát ők sem kérik.

Kedves István! Nem kifogásolni kell a videót, hanem tenni az abban szereplő állapotok ellen! Ezt pedig elmulasztotta, holott a rendkívüli jogrendben másfél évig kizárólagos döntéshozatallal felruházott városvezető volt. Önnél nagyobb kárt így senki nem okozhatott a tókörnyéki vállalkozóknak!

Akácfa utcai terület eladásáról

Az oldalunkon július ötödikén megjelent videóban azt állítottuk, hogy a város újabb területet szeretne értékesíteni, az építési szabályzat módosítása után ezúttal egy sűrű, fákkal borított 2000 négyzetméteres zöldterületet az Akácfa utcában, ahol 7 méter magas épületeket lehet felhúzni. A módosítás után pedig erre lehetősége is megvan a városnak, mert ezt megszavazta a helyi kormánypárti frakció, ahelyett, hogy pihenő területként (!), közösségi területként (!), vagy tanösvényként használnának egy erdős területet. Az e témában olvasható képviselő-testületi ülés anyagában ez áll:

Gárdony Város Önkormányzat tulajdonát képezi az Akácfa utca végén lévő 3468/2 hrsz.-ú, 2200 m2 területű ingatlan, melyet az Önkormányzat pályázat útján hasznosítana. A területen a beépíthetőség 20%, az építménymagasság mértéke maximálisan 7m, az övezetben kialakítható ingatlanok területe minimum 2000 m2.

Ezek mind itt olvashatók. A képviselő-testületi ülésről készült felvételen ezt szóban is megerősítik. Sajnálatos módon a testületi ülés követését nem az önkormányzat teszi lehetővé segítve az átlátható működést, hanem a helyi Momentum szervezete rögzíti , 45:30-tól megtekintehő a téma tárgyalása. A polgármester a videóban is megerősíti, a módosítás után a területet pályázat útján értékesíteni kívánják, sőt, már három érdeklődőről is beszámolt, akik valamely szolgáltatás létrehozásának érdekében vennék meg a területet. Ahogy a felvételeinken is jól látszik, a fákkal sűrűn benőtt területen ezt kizárólag úgy lehet megtenni, ha azokat kivágják. A közösségi funkció megkérdőjelezése pedig nem minket minősít.

Mindezek tudatában tévedést (nem hazugságot) ott vétettünk, hogy a témában június 28-án megjelent cikkünkben a MeDoRa Hotel mögötti területet is feltüntettük, mint eladásra szánt ingatlanrész. Ezt ugyan a július ötödikén megjelent videónkban már nem így mutattuk be, ennek ellenére ezúton mindenkitől elnézést kérünk!

A „Kérjük vidd haza a a szemeted! táblákról….

Ezúton kérjük a polgármestert írásban erősítse meg a számunkra, hogy a Fejér Megyei Önkormányzat kormánypárti képviselője és annak cége, a Web-Art Bt., amely önkormányzati pénzből szerkeszti a polgármester, a városi képviselők és az önkormányzat facebook oldalait, az ott található videókat és egyéb tartalmakat, semmilyen köze sincs a táblák tervezésén túl azok gyártásához sem. Amennyiben ez megtörténik, a hibát elismerjük és a bejegyzést módosítjuk. A bejegyzés Tóth István közösségi oldalán július 19.-én 15:04 perckor és a július 19-én 15:53-kor megjelent írására reagál.

 

velencei-tó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük