Videón a kabuli robbantás, az Iszlám Állam magára vállalta a gyilkos támadást - Városi Kurír

Sorting by

×

Videón a kabuli robbantás, az Iszlám Állam magára vállalta a gyilkos támadást

Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta a felelősséget a kabuli robbantásért, amely legalább 40 ember életét követelte és több mint 100-et megsebesített.

Hirdetés

A kabuli repülőtéren történt robbantás pillanatát bemutató videót megosztották az interneten is

A Sputnik News értesülései szerint az Iszlám Állam terrorcsoport vállalta magára a robbantást. A tálibok eközben azt állítják nincsenek információik arról, hogy ki lehet a kabuli repülőtéren elkövetett terrortámadás szervezője.

“Hallottunk, de még nem tudjuk, hogy melyik fél a felelős. Néhány állam figyelmeztetett, hogy valami történhet. De jelenleg nem tudjuk, hogy ki volt az” – mondta Mohammad Naeem arra a kérdésre válaszolva, hogy a támadás előtt voltak-e fenyegetések.

Legalább 13 halottja – köztük több gyermek – van az afgán főváros, Kabul repülőterénél csütörtökön elkövetett robbantásnak, több tálib fegyveres őr megsebesült

– közölte egy tálib tisztségviselő a Reuters brit hírügynökséggel. Az al-Dzsazíra pánarab televízió egy szintén meg nem nevezett tálib tisztségviselőre hivatkozva legalább 15 sebesültről adott hírt. Amerikai médiumok, köztük a Fox News beszámolója szerint a sebesültek között amerikai katonák, tengerészgyalogosok is lehetnek.

A Sky News brit hírcsatorna arról tájékoztatott, hogy

a támadást öngyilkos merénylő hajtotta végre a repülőtér északi bejáratánál, ahol általában ezrek várakoznak az okmányellenőrzés miatt. A térségben többnyire brit katonák tevékenykednek.

A Fox News egy kongresszusi forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy

második robbantás is történt.

Az elsőt egy öngyilkos merénylő követte el, majd egy autóbomba robbant

A forrás szerint az elhunytak holttestét elszállították, a sérülteket pedig kórházakba szállították, az érintettek között nők és gyerekek is vannak.

Két robbantás történt csütörtökön a kabuli repülőtér közelében, az egyik a Baron Hotel közelében, ahol médiajelentések szerint külföldiek, köztük brit és amerikai állampolgárok gyülekeztek – írja a Sputnik News.

Forrás

 

kabul

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.