Sorting by

×

Visszafogott év végi pénzeső Mészáros Lőrinc céginél – Mi jön a fél disznó után?

A koronavírus okozta válság sok munkaadó jutalmazási rendszerére is hatással volt: a Profession.hu,állásközvetítő portál írja az mfor. Felmérése szerint idén a dolgozók kisebb arányban részesülnek béren kívüli jutalomban, mint a járványhelyzet előtt. Hasonlítsuk most össze, a Mészáros Csoport, és a a MOL várható év végi jutalmazási stratégiáját.

Hagyományos ajándékozás

A Magyarország legnagyobb nem állami foglalkoztatójának számító Mészáros Csoportnál karácsony közeledtével immár hagyományosan ajándékcsomagot kap valamennyi munkavállaló. Emellett prémium illeti a csoporthoz tartozó cégek „Év Dolgozóit” és „Év vezetőit”, illetve a jubiláló munkavállalókat, amelyet minden év végén ünnepélyes keretek között, személyesen nyújt át Mészáros Lőrinc tulajdonos, megköszönve ezzel egész éves, értékteremtő munkájukat. A csoportszintű elismerések mellett a vállalatcsoporthoz tartozó egyes cégek egyedi juttatási politikájuk szerint is elismerik a legkiválóbb kollégáikat.

Volt év amikor fél disznót adott Mészáros

„A tulajdonos – a menedzsment, az üzemi tanácsok és a munkavállalói érdekképviseletek együttműködésében – úgy döntött, hogy a csoport munkavállalói életvitelének javítása, a tavaszi ünnepekre (Húsvét, Pünkösd) való készülődés jegyében minden család asztalánál ott szeretne lenni, ezért a munkatársakat egy, a csoport termeléséből származó félsertéssel lepi meg.”

Ezzel szemben a MOL!

A Molnál elmondták: bár a nagyobb személyes rendezvényeket sajnos a járványhelyzet miatt nem tudják megvalósítani, ösztönzik a közvetlenül együtt dolgozó kis csapatokat, hogy – ha az aktuális járványügyi szabályok lehetővé teszik – keressenek biztonságos módot arra, hogy szervezzenek közös programot, vacsorát, természetesen a munkatársaik egészségét teljes mértékig szem előtt tartva. Ennél a vállalatnál karácsony környékén jelentős juttatásokra számíthatnak a kollégák, például az éves kiemelkedő teljesítmény, illetve példaértékű munkavégzés elismeréseként emelt jutalomkeretből részesülhet nagy részük. Ezenfelül december elején érkezik egyhavi fizetésnek megfelelő összeg a munkavállalók számlájára, amit, ahogy a korábbi években is, a pandémia okozta nehézségek ellenére is kifizetnek. A karácsonyi felkészülést és az ünnepi ráhangolódást pedig különböző termékkedvezményekkel, wellbeing programokkal segítik.

Mészáros

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.