Sorting by

×

A Fidesz lefújta a szerdai nemzetbiztonsági bizottság ülését – Mire tippel, miért?

Halász János kedden délután lemondta a Fidesz által szerdára összehívott nemzetbiztonsági ülést, fél nappal azután, hogy kiderült, a magyar kormányzati informatikai rendszert évekkel ezelőtt feltörték az oroszok. Az orosz titkosszolgálatok évek óta rálátnak a magyar kormányzat informatikai hálózatára. Ön szerint mi lehetett az ok?

A “nocsak” tipikus esete…..

A parlament honlapja szerint szerdán összeülne a nemzetbiztonsági bizottság, hogy a közbeszerzésekről hatálya alóli mentesítést adjon bizonyos védelmi és biztonsági célú beszerzésnek. Ezen kívül persze másról is lett volna miről tárgyalniuk, hiszen a Direkt36 keddi cikkéből kiderült, hogy Oroszország titkosszolgálatai megtámadták és feltörték a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) informatikai rendszereit, ott teljesen kompromittálták a külügy számítógépes hálózatát és belső levelezését, és feltörték „bizalmas” minősítésű állami és diplomáciai információk továbbítására használt titkosított hálózatot is. Titkokat tudtak meg, és a magyar külügyön keresztül talán a NATO, illetve az EU-országok is kiszolgáltatottá váltak.

Meghányták-vetették és úgy döntöttek: nincs ott semmi látnivaló…..?

Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke az Esti gyorsban azt mondta, ezt ő is csak a Direkt36 nevű tényfeltáró újságból tudta meg.

“Felmerült, hogy miről tudhatnak az oroszok, ha több alkalommal jártak vagy járnak most is a magyar kormány információs rendszerei között”

– kérdezte Stummer, aki hozzátette, hogy

erről a parlament nemzetbiztonsági bizottsága semmilyen információt nem kapott.

Stummer szerint a legfontosabb kérdés, hogy amikor Szijjártó az orosz külügyminisztertől tavaly év végén átvette a barátság érdemrendet, akkor

tudott-e arról, hogy az oroszok “bent vannak a külügyminisztériumban”.

Stummer szerint, ha tudott róla, akkor kérdés, hogy miért fogadta el, ha meg nem tudott róla, akkor ez a magyar külügyminiszter “szegénységi bizonyítványa”. Vagy az egyik állítás igaz vagy a másik, de bármelyik is, mindkét esetben le kellene mondani a hivatalából.

“Önszántából nem fog, és Orbán Viktor sem fogja elmozdítani ebből a hivatalból, de most vasárnap lehetőség lesz a választóknak Szijjártónak megköszönni a munkáját, és egy másik kormányt adni ennek az országnak”

– mondta. Azt is különösek találta, hogy Szijjártó Péter

“minden úton-módon próbálta ezt eltitkolni, és ha a sajtóhír nem jelenik meg, akkor a parlament ellenzéki tagjai nem értesülnek róla, holott az a dolguk, hogy a titkosszolgálatok parlamenti felügyeletét ellássák.”

Na erről nem akartak beszélni…..

Mégsem lesz az ügyben ülés szerdán a parlamentben. Az újságcikk keddi megjelenése után az ellenzékiek jelezték a fideszeseknek, hogy várják az ülést, és meghívnák a kibervédelmi intézet vezetőségét, hogy számoljanak be a hekkerekről, de Stummer szerint

Halász János alelnök délután felhívta, és azt mondta, hogy mind a négyüknek halaszthatatlan közfeladatai vannak, ezért nem lesz megtartva az ülés.

Szijjártó, a nemzeti kitüntetés adó-kapó

 

A Fidesz lefújta a szerdai nemzetbiztonsági bizottság ülését - Mire tippel, miért?

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.