A nap kérdése: Ön szerint Orbán az alaptörvény módosításával megakadályozhatja Budapesten a főpolgármester választást? -Szavazás

Nem kisebb dologról van szó, mint arról, hogy az Orbán-uralta Magyarországon bekövetkezik-e az a “csúfság”, hogy egy város – méghozzá a “fő” – lakosai renitens módon úgy döntenek, hogy francba az illiberalizmussal, inkább demokráciában akarnak élni és ki-ki saját preferenciája szerint, de a többség a regnáló ellen voksol.

Elbírja ezt az orbáni ego, meg a jól felfogott érdek?

Van-e bármilyen kártya a Fidesz elnökének kezében, amivel meg tudja akadályozni, hogy ellenzéki győzelem esetén a végső nyertes legyen a Városháza ura? – tette fel a kérdést Németh Péter neve diszkréten kezelését kérő beszélgetőtársára hivatkozva, aki hajdan politikus-választási szakértőként kereste a kenyerét.

Ön hogy gondolja? Szavazzon!

[poll id=”70″]

Véleménye szerint:

„Csak nem képzeled, hogy Orbán ezt hagyni fogja (…) kétharmaddal mindent lehet….

“Orbánból kinézhető, hogy a vereségtől tartva, hirtelen ötlettől áthatva, bejelenti, hogy megszünteti a közvetlen főpolgármester választást, az alaptörvényt is módosítja ehhez, és egyszerűen kinevez valakit Budapest élére. Volt már ilyen, igaz csak a 1920-as években, amikor kormánybiztos vezette a fővárost. Ezt tehát most is meg lehet tenni, valóban csak annyi kell hozzá, hogy megváltoztassák az alaptörvényt, ami ugye Orbánnak nem okoz fejfájást” (hirklikk.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük