A nap kérdése: Ön szerint Orbán az alaptörvény módosításával megakadályozhatja Budapesten a főpolgármester választást? -Szavazás

Nem kisebb dologról van szó, mint arról, hogy az Orbán-uralta Magyarországon bekövetkezik-e az a “csúfság”, hogy egy város – méghozzá a “fő” – lakosai renitens módon úgy döntenek, hogy francba az illiberalizmussal, inkább demokráciában akarnak élni és ki-ki saját preferenciája szerint, de a többség a regnáló ellen voksol.

Elbírja ezt az orbáni ego, meg a jól felfogott érdek?

Van-e bármilyen kártya a Fidesz elnökének kezében, amivel meg tudja akadályozni, hogy ellenzéki győzelem esetén a végső nyertes legyen a Városháza ura? – tette fel a kérdést Németh Péter neve diszkréten kezelését kérő beszélgetőtársára hivatkozva, aki hajdan politikus-választási szakértőként kereste a kenyerét.

Ön hogy gondolja? Szavazzon!

[poll id=”70″]

Véleménye szerint:

„Csak nem képzeled, hogy Orbán ezt hagyni fogja (…) kétharmaddal mindent lehet….

“Orbánból kinézhető, hogy a vereségtől tartva, hirtelen ötlettől áthatva, bejelenti, hogy megszünteti a közvetlen főpolgármester választást, az alaptörvényt is módosítja ehhez, és egyszerűen kinevez valakit Budapest élére. Volt már ilyen, igaz csak a 1920-as években, amikor kormánybiztos vezette a fővárost. Ezt tehát most is meg lehet tenni, valóban csak annyi kell hozzá, hogy megváltoztassák az alaptörvényt, ami ugye Orbánnak nem okoz fejfájást” (hirklikk.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük