Sorting by

×

A „pofám leszakad” klasszikus esete: Kocsis Máté kamerába mondta, hogy ha a baloldal nyer, nem lesz fűtés az óvodákban!

Józsefvárosban sokan tudják, milyen az, amikor Kocsis Máté és csapata, tagjai között Sára Botonddal intézi az óvodák fűtését. A többieknek idézzük fel Kocsis első, még alpolgármesterként jegyzett, nagy mutyiját! – olvasható Pikó András, Józsefváros polgármestere közösségi oldalán.

„…pofám leszakad…”

“Amikor Kocsis Máté az állami propagandatévé kamerájába mondja, hogy ha a baloldal nyerne, nem lenne fűtés az óvodákban – akkor az a „pofám leszakad” klasszikus esete. Józsefvárosban sokan tudják, milyen az, amikor Kocsis Máté és csapata, tagjai között Sára Botonddal intézi az óvodák fűtését. A többieknek idézzük fel Kocsis első, még alpolgármesterként jegyzett, nagy mutyiját!

2007-ben Kocsis,

az akkori polgármester Csécsei Béla ellenében, átverte a fideszes és hozzájuk csatlakozott képviselők többségével, hogy az önkormányzat közös céget hozzon létre a polgármesteri hivatal, az önkormányzat intézményei, iskolái, óvodái és bölcsődéi fűtésének biztosítására. Az RFV Józsefváros Szolgáltató Kft. nevű cégben 51%-os tulajdonnal rendelkezik az önkormányzat, 49%-al az ENEFI Nyrt nevű, Fideszhez köthető kisebbségi tulajdonos, azonban a cégen belüli szavazati arányt úgy határozták meg, hogy az önkormányzatnak csak 30 szavazata van a kisebbségi tulajdonos 70 szavazatával szemben.

Minden szükséges dokumentumot, a képviselőtestületi előterjesztést, a társasági- vagyonkezelési- hőszolgáltatási- és bérleti szerződést Kocsis Máté írta alá alpolgármesterként.

Bár a közös cégben eleve kizárt, hogy a többségi tulajdonos önkormányzat érvényesítse az érdekeit, a cég felügyelőbizottságban még mindig Kocsis Máté hűséges fideszes emberei, a kezdetekkor Papcsák Ferenc, jelenleg Kecskeméti László és Tóth Tímea biztosítják a többséget, no meg a Fidesz érdekeinek érvényesülését.

Lássuk kik és mit nyertek ezzel a szokatlan konstrukcióval?

A 15 éves szerződéses időtartam alatt az önkormányzat majd 3 milliárd forintot fizetett a fideszes kisebbségi tulajdonosának az önkormányzati intézmények fűtési rendszerének korszerűsítésére és karbantartására, üzemeltetésére, sőt, a gázt is vele szereztette be.

Azonban az üzemeltetési költségek a 3 milliárdnak a harmadát sem érték el.

Az önkormányzati cég, amelyben a fideszes kisebbségi tulajdonosnak irányítási többsége van,

évről évre nulla forint körüli eredménnyel zárt, ami nem csoda, hiszen az önkormányzat által közpénzből fizetett, összességében több, mint 2 milliárdos nyereséget hazavitte a fideszes kisebbségi tulajdonos.

Az önkormányzat tehát nem nyert semmit, viszont tejelhetett a közös cége kisebbségi tulajdonosának.

Közpénzből így lesz magánvagyon

és hogy ez a pénz hogyan csoroghat vissza a pártkasszába, arról csak Kocsis Máté felügyelőbizottságban ülő emberei tudnának hitelt érdemlően nyilatkozni.

A jól fizető üzletet körültekintően be is biztosították – 2019-ben az újonnan megválasztott önkormányzati vezetésnek bruttó félmilliárd forintot kellett volna fizetnie a fideszes kisebbségi tulajdonos számlájára a saját tulajdonú fűtési rendszere visszavásárlásáért!

Ilyen az, amikor Kocsis Máté és csapata biztosítja az óvodákban a fűtést – még ennek az árából is képesek voltak kivenni a részüket.

Ha véget akarunk vetni ennek, akkor ne Kocsis táskahordozójára szavazzunk április 3-án, hanem Jámbor Andrásra, a közös ellenzék jelöltjére, aki itt él és a józsefvárosiakért dolgozik, nem ellenük.”

-fejezte be bejegyzését a polgármester.

Kapcsolódó

Józsefvárosban sokan tudják, milyen az, amikor Kocsis Máté és csapata, tagjai között Sára Botonddal intézi az óvodák fűtését. A többieknek idézzük fel Kocsis első, még alpolgármesterként jegyzett, nagy mutyiját! - olvasható Pikó András, Józsefváros polgármestere közösségi oldalán.

átver

Egy hozzászólás itt: “A „pofám leszakad” klasszikus esete: Kocsis Máté kamerába mondta, hogy ha a baloldal nyer, nem lesz fűtés az óvodákban!

  • 2022.04.01 - 12:11
    Közvetlen hivatkozás

    Azt eddig is tudtuk,hogy a fidesz-szavazók az aluliskolázottak közül kerülnek ki, de úgy tűnik,hogy a fidesz vezérkar se tart sokkal előbbre. Hacsak hazugságok terén nem,mert abban valószínűleg világelsők. Sajnos a birkáik mindent elhisznek,amit ez a szégyentelen banda böfög,ezért tudnak még mindig itt garázdálkodni,rombolni

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.