A Szuperkupa hazárdjátéka védelmében egy kis a boldogító nyakban csüngés a Fradi-Ráckeve meccsen

A Magyar Nemzet szerdai cikke -nem tudom szebben mondani- jól pofán vágja a járvány elleni védekezést. Gondolom, a Szuperkupa hazárdjátékát akarja megvédeni, amikor öntudatosan kiáll a Fradi ráckevei nyilvános meccse mellett.

Ahol, mint látható, se távolság, se maszk, van viszont 2000 ember és lelkes kiabálás,

hogy a vírus megfelelő elánnal röpülhessen át a szomszédra. A kormánylap vezércikke direkt büszkélkedik ezzel:

“Kis túlzással egymás nyakában csüngtünk, a vírus, ha akart és tudott, tobzódhatott. Mégsem rettegtünk. Mert jól éreztük magunkat, mert boldogok voltunk. S a lélek tápláléka, jól tudjuk, gyakran hatásosabb, mint a test gyógyszere.”

Biztosan így van….

Ezért szeretném néhány falatnyi javaslattal én is táplálni a szerző lelkét, hogy egyem meg a kis szívét! Nem vagyok nyugodt t.i., hogy a boldogító nyakban csüngés hány vírussal ajándékozta meg.

Mások nevében nem nyilatkozhatom, de a kedvemért:

 • 1. Ne szálljon fel 10 napig tömegközlekedésre. Különösen hagyja ki a hetes buszt, a metrót és a kettes villamot, mert azokkal gyakran járok. Ha lehet, a hatost is a Körúton.
 • 2. Ne vásároljon a Ferenciek terén és a Kossuth Lajos utcában lévő ABC-kben, és hagyja ki a Veres Pálné utcai jó kis zöldségest is, mert ott is sűrűn megfordulok. És noha törekszem rá, azért nem biztos, hogy feltétlenül elöntene a boldogság, amikor őt látom, (tudom, az én hibám), így aztán lelkileg is védtelen maradnék.
 • 3. Ja, és a közeli Ápiszt is mellőzze, mert vennem kell két golyóstollat. Nem tehetek róla, folyton elvesztem.
 • 4. Eszébe ne jusson a Duna parti lépcsőkre kiülni olvasni, vagy ha meglát ott, szíveskedjék átmenni a budai oldalra.
 • 5. Ha már olvasás: nem tudom ugyan, ezzel is szokta-e táplálni a lelkét, vagy csak a meccsnézéssel, de a Rákóczi úti Libriben is lesz dolgom. Tisztelettel kérem tehát azt is elkerülni.
 • 6. Ugyan nem valószínű, hogy az unokáim találkoznak az ő gyerekeivel, de mivel általában is gyermekszerető vagyok, az ő érdekükben javaslom, hogy ne menjen haza. Nem volna igazán jó, ha megfertőzné a saját leszármazottait, azok meg utána a fél osztályt.
 • 7. A nagymamai kollegialitás jegyében javaslom, hogy a nagyszülőket se látogassa meg.

Ha másért nem,

azért, mert a miniszterelnök épp az Ön lapjában tette közzé, hogy vigyázni kell rájuk, mert csak velük kerek a család.

Tudja: kerek. Mint a labda.

csillagjegy

3 hozzászólás

 • 2020.09.24 - 11:38
  Közvetlen hivatkozás

  Ildiko megint hozta a csodasan sziporkazo formajat – a stilusa lehengerlo, mint mindig – de az a lenyeg,. hogy sajnos igaza IS van, mert az a 20 000 idiota szetrobbantja a virust teljesen artatlan, gyanutlan emberekre! Rosszabb ez a haborunal is: ott van eselyed elbujni az ellenseg meg a fegyverek elol – de az az ember, aki csak egyszer megy hetente vasarolni, mert veszelyeztetett korban van, az honnan tudhatja, hogy az a 3-4 fiubol allo csapat, aki szinten mellette vasarol, azok nem voltak eppen egymason csungeni a Puskasban? Milyen szemelyisegjogai vannak egy atlagos magyar embernek, aki “csak” dolgozik, iskolaba jar, vagy eppen szocialis ellatast ad mas embereknek: OK HOGY VEDJEK MEG MAGUKAT????? Ki latja el oket ha megbetegszenek?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük