Elkoboznák a fideszes képviselő vagyonát – Apa, kezdődik?

Úgy tűnik, már nem elég a pénzelrejtéshez az, ha valakinek nagy a családja és hajlandóak nevüket adni sumáksághoz. Bárki megütheti a bokáját, ha felplankolják az ügyletet.

Nem csupán börtönbüntetés fenyegeti Simonka György fideszes országgyűlési képviselőt és családtagjait, de az anyagi csődtől is tartania kell a korrupció miatt vád alá helyezett politikusnak és környezetének – tudta meg a 24.hu.

Az erőteljes szándék….

A portál által megismert vádiratban foglaltak szerint

az ügyészség 850 millió forint erejéig kért vagyonelkobzást Simonkára amellett, hogy nyolc és fél évre fegyházba is küldené a kormánypárti politikust.

Simonka megvádolt rokonai sem tarthatnák meg a vagyonukat. A képviselő felesége, Simonkáné Gábor Mariann és unokahúga, Tóth Renáta – akiknek ötöd, illetve hatodrendű vádlottként költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelniük – szintén nagyot bukhatnak: mindkettejüknél további 11 millió forintos vagyonelkobzást indítványozott az ügyészség az eddig lefoglalt vagyontárgyakon kívül. Tóth Renátától korábban 32 millió forintot foglaltak le a nyomozók.

Simonka György és 32 társa januárban kezdődő büntetőperében

két másik fideszes parlamenti képviselő hozzátartozói is vádlottak. Mint arról beszámoltunk, a vádlottak padjára kell ülnie Kerényi János regionális pártigazgató unokaöccsének, Kerényi Istvánnak, valamint a szintén kormánypárti országgyűlési képviselő Varga Gábor apósának, Koncz Gyulának és sógorának, Koncz Ákosnak. A vádirat szerint rajtuk is jelentős összegeket hajtana be az ügyészség.

Közülük leginkább Kerényi Istvánnak van félnivalója, nála ugyanis 111,5 millió forint erejéig kért vagyonelkobzást a vádhatóság. Konczéktól fejenként 8,5 millió forintot zárolna az ügyészség.

Simonka vagyonbevallása….

A fideszes politikus 2018-as vagyonnyilatkozata rendkívül szerény. E szerint a képviselő mindössze

  • hathektáros pusztaottlakai szántó haszonbérlete
  • 2551 négyzetméteres medgyesegyházi kivett udvar,
  • 500 ezer forint készpénze,
  • pénzintézeti számláján pedig összesen 5660 forint.
  • 11,1 százalékos tulajdonosa a felszámolás alatt álló Magyar Termés TÉSZ Kft.-nek,
  • 457 ezer forint mezőgazdasági támogatás

szerepel. Ezzel szemben van 85 millió 877 ezer forint készfizető kezesség miatti tartozása. A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Becso

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük