Hadházy: Simonka jogszabályt is módosíttatott a saját csalássorozata miatt

A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt Simonka György volt fideszes képviselő több olyan jogszabályváltoztatást ért el, ami csökkenthette a csalássorozat büntetőjogi következményeit, írja Hadházy Ákos független képviselő a Facebook oldalán.

“jogszabály-módosítások kieszközlésére tett – több esetben is eredményesen – erőfeszítéseket”.

“Eddig nem vettem észre, de a Simonka-botrány legdurvább, legfontosabb részletei még csak ezután következnek! A vádirat összefoglalója ugyanis nem csak arról szól, hogy Simonka vesztegetéssel próbálta megakadályozni a nyomozást (erről már írtam korábban), hanem azt is állítja, hogy a fideszes országgyűlési képviselő SIKERESEN PRÓBÁLT OLYAN TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁST ELÉRNI, AMI CSÖKKENTHETTE A CSALÁS SOROZAT büntetőjogi következményeit!!

Értik?

Az ügyészségi irat azt mondja ki, hogy egy csaló fideszes képviselő a lebukás ellen lobbizott ki törvénymódosítást!! Persze sok ilyen módosításról tudunk, csak eddig egyikről sem mondta ki az ügyészség ezt hivatalosan…

Nem tudjuk, hogy kik lehettek azok a bátor bűnüldözők, akik ezt elérték (talán ezért váltották le hirtelen a kecskeméti főügyészt és helyettesét?-nem tudni, de pl. a Boldog-ügyet is ők vizsgálják)

Azonban az biztos, hogy Polt itt is beavatkozhatott a főnöke védelmében

A vádiratban ugyanis erről az elképesztő tényről csak az összefoglalóban van említés, a vádpontok között azonban csak a NAV nyomozók megvesztegetéséről van szó (IV. Vádpont) A vádirat végén szemérmesen megbújva azonban az szerepel, hogy TOVÁBBI KÉT VESZTEGETÉSI ÜGYET ELKÜLŐNÍTETTEK a januárban kezdődő per tárgyától. Így a törvényhozás megvesztegetésének ügye még jó ideig homályban maradhat. Melyik törvény módosítását rendelte meg Simonka és kitől?! Mindenesetre országgyűlési képviselőként feltettem pár kérdést Poltnak az ügyről.”

És jelentem, beadtam a feljelentést ismeretlen tettes ellen Simonka előzetes letartóztatásának elmaradása miatt

Nehezen tudok egyértelműbb indokot találni előzetes letartóztatásra, mint amikor valaki TÖRVÉNY ÁTÍRÁSÁVAL AKARJA BEFOLYÁSOLNI AZ ELJÁRÁST! Azután, hogy Simonka mégis szabadlábon van, minden bűnöző joggal tiltakozhat az előzetes letartóztatás ellen.

(Az ehhez képest csak mellékinformáció, bár fontos: nem csak a MAGYAR TERMÉS ÉS PAPRIKAKERT TÉSZ ügyében, hanem feljelentéseim nyomán a Simonka által irányított másik, EU pénzeket elcsaló hálózat ügyében is zajlik még büntetőügy -ezt szintén elkülönítették ettől a pertől)

Frissítés!

Pénteken reagált közleménnyel arra a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy a sajtóban megjelent a Simonka-vádiratból egy részlet, ami szerint a vádlott

“a NAV-eljárások hátrányos megállapításai következményeinek elkerülése érdekében jogszabály-módosítások kieszközölése érdekében tett – több esetben sikeres – erőfeszítéseket”.

A szervezet szerint a nyomozás adatai szerint Simonka György nem befolyásolta a bűnszervezetre vonatkozó szabályozás módosítását. “Hasonlóképpen más törvények esetében sem történt ilyen ráhatás, és erre utaló megállapítást a vádirat sem tartalmaz.”

Azt is hozzátették, hogy

“a vádirat a történeti tényállás keretében foglalkozik azzal, hogy Simonka György a támogatások kapcsán igyekezett azt elérni, hogy megvalósult beruházások esetében, okirati szabálytalanságok miatt ne kelljen a támogatási összeget visszafizetni. A jelen ügy tekintetében mindez büntetőjogi vonatkozással nem bír.”

Becso

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük