Az átvilágító ügyvéd búcsúja

Kedves ellenzéki Barátaim! Aki rendszeresen olvassa az oldalamat, az tudhatja hogy egyike voltam a pécsi átvilágító ügyvédeknek. Az újságok is megírták a mára köztudomású tényeket, miszerint feladatunkat az képezte, vizsgáljuk meg a pécsi Önkormányzatot és cégeit azzal kapcsolatban, hogy az előző, fideszes korszakban történtek-e ott törvénytelenségek? Ezzel összefüggésben az Önkormányzat is sok közleményt adott ki a munkánkról és az elért eredményekről.

Feljelentéseink alapján sok büntetőeljárás indult

A törvény szerint nem az ügyvéd dönthet arról, hogy az általa esetlegesen fellelt, bűncselekmények gyanúját felvető ügyeket az ország nyilvánossága elé tárják-e és ha igen, mikor?! Ez a megbízó döntési kompetenciája.

A megbízott ügyvéd a megbízó utasításának megfelelően köteles eljárni. Továbbá az ügyvédség egyik legszentebb és megszeghetetlen szabálya az ügyvédi titoktartás kötelessége. Erre esküt tettem, amit megtartok halálomig is.

Ez törvényben írt kötelességem akkor is, ha magánemberként egyébként esetleg nem értek egyet a megbízóm eljárásával.

Tehát a fenti, a közvagyon kezelésével kapcsolatos kérdésekkel összefüggésben a jövőre nézve semmilyen erkölcsi közösséget vagy felelősséget nem vállalok senkivel

Mert ilyen engem sem az ügyvédi törvény, sem az ügyvédi etika szerint nem terhel. Tehát ha a választások után bármelyik pécsi polgárnak kérdése merülne fel később ezekkel az ügyekkel kapcsolatban, akkor azt ne nekem tegye fel! Ez az írás bizonyíthatóan elkészült már 2022.03.24-én, tehát a választás előtt. De nem posztoltam ki, mert nem akartam rontani a Fidesz elleni harc győzelmi esélyeit. Megtették ezt mások nélkülem is ebben az országban…

Köszönöm eddigi figyelmeteket! A harcot sosem adom fel!!!

Kapcsolódó

 

Az átvilágító ügyvéd búcsúja

One thought on “Az átvilágító ügyvéd búcsúja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük