Az elcsalt választás a demokrácia temetése - Városi Kurír

Sorting by

×

Az elcsalt választás a demokrácia temetése

A Szabad Európa portálon találtam kedd reggel ezt a szerfölött tanulságos infografikát. Tanulmányozása nyugodt lélekkel ajánlható a szavazófülkét jövő tavasszal felkeresni szándékozó választóknak, a választási szakértőknek, nemkülönben, a választások lebonyolításában felelősen érdekelt hivatalnokoknak és nem utoljára a szövetségbe tömörült ellenzéki pártoknak és jelölteknek. (Az esetleg már most választási csalásra készülők vélhetően ismerik ezeket a számokat, így nekik aligha érdekesek, ámbár mint különlegességet, ők is tanulmányozhatják a táblázatot.)

Hirdetés

Ez a grafika korántsem annak bizonysága, hogy bárhol, bármikor meghekkelték volna a választásokat,

csu-pán értesítés arról, hogy az egyes országokban a választók miként vélekednek a választási csalás lehetőségéről. Amint látható, a Magyarországon megkérdezettek 72 százaléka úgy véli, országunkban is választási csalás veszélyezteti a demokráciát.

varosikurir 187523544 287904016306133 5392878844816087757 n

A számokat a mindennapok nyelvén értelmezve

és nyersen fogalmazva a választók nagy többsége tart attól, hogy a hatalomban csücsülő fideszesek és társtetteseik a választásokon jövőre (is?) csalással igyekeznek majd megőrizni hatalmukat az új törvényhozásban.

Vagyis a megkérdezettek szerint országunkban lehetséges, hogy egy év múltán temetik a demokrácia még meglevő, szerény maradékát is.

Ez a vélekedés a Fidesz második választási győzelme óta hol gyengébben, hol erősebben, de mostanra szilárdan él a honi közvéleményben

– részben azért, mert a Fidesz a választók valamivel kevesebb mint felének támogatásával szerzett kétharmados parlamenti többséget; kivételezetten pedig azért, mert legutóbb a választás estéjén a szavazatok összesítésére alkalmazott számítógépes rendszer csődöt mondott egy időre, majd nagy hirtelen megjelent a képernyőkön a Fidesz győzelme.

A táblázat tehát csupán ismétlődő figyelmeztetés elsősorban a választásra felkészülő ellenzéki szervezeteknek:

az ellenőröknek a folyamat minden fázisában és minden helyszínén jelen kell lenniök, és a csalás gyanúja sőt puszta lehetősége esetén keményen be kell avatkozniuk az eredmény tisztessége érdekében! Jó lenne, ha az ellenzék majdan külföldi ellenőrök jelenlétét is megkövetelné!

Talán korai ezt szóvá tenni, de talán nem. Viszont elégszer ismételni nem lehet!

Ha a többség akarata jövőre is vereséget szenved az ügyeskedő csalással szemben, az ország népe veszít, s nemcsak egy választást!

 

választás

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Az elcsalt választás a demokrácia temetése

  • 2021.05.18 - 15:12
    Közvetlen hivatkozás

    A fidesz banda csalás nélkül sosem nyert volna, remélem tanult az ellenzék, csaljanak amennyit és ahol csak lehet,,,,,,,,

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.