Sorting by

×

Dr. Kunetz: erre szavaztunk tegnap, ezt fogjuk kapni holnap!

Miután megbukott a nemváltós népszavazás, így ezek a beavatkozások a megszokott mederben mehetnek tovább (aki tud egyről is, majd szóljon). Azonban többi ellátás esetében továbbra is hosszú várólistákra lehet majd számítani, amelyek hossza egyre csak növekedni fog – kezdte közösségi oldala bejegyzését Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi elemző,-szakértő.

“Sajnos a magánellátás sem fogja tudni egy idő után ezen várólistákat kiváltani,

hiszen egyrészt bonyolultabb, nagy költségű beavatkozásokat most sem tud nyújtani, másrészt egy adott mennyiségű humánerőforrásunk áll rendelkezésre az állami-, és a magánellátás esetében is. Ez utóbbi viszont a folyamatosan növekedő kereslet miatt majd rendre csak drágább és drágább lesz, miközben az állami ellátás folyamatosan pusztul.

Amiből persze menekülni fog a munkaerő, és ezen dolgozók egy része külföldön talál majd állást, egy jól fizető, jó körülményekkel bíró és jól megszervezett rendszerben.

Az egészségügyi humánerőforrás hiány brutális méreteket fog ölteni a következő években, ami persze megint csak az állami rendszer pusztulását, a várólisták több évre történő növekedését fogja eredményezni.

Ezalatt persze a nemváltó műtétek mellett, a párt funkcionáriusoknak dedikált VIP ellátás jár várólista nélkül.

Erre szavaztunk tegnap, ezt fogjuk kapni holnap.”

Háttér….

Úgy szavazta meg Magyarország többsége 2/3-al Orbánékat, hogy nap, mint nap találkozott az egészségügyben jelenlévő tarthatatlan állapottal, a várólistákkal, az orvos- és nővérhiánnyal küzdő korházi osztályokkal, a háziorvoshiánnyal, azzal, hogy kerítésen belül simán belehalhat olyan betegségekbe, amit párszáz kilométerrel arrébb meggyógyítanak. A helyzet az, hogy a voksolók zöme nem is tudja, hogy  mennyire rossz állapotban tartja az újra regnáló a kialakult helyzetet. Honnan is tudná, hiszen nagy többségük nem beszél nyelveket, nem tájékozódik a lehetőségekről, mint a birkák, tűrnek és halnak…..

Ne azon csodálkozzon, hogy az egészségügy bármely területén órákat kell “sorbaülni”,

vagy, hogy 1 nővér felel több szobányi betegért, esetleg, hogy 1 évet kell várnia a kezelésére, hanem azon csodálkozzon, hogy egyáltalán még nyitva van az ajtó a kórházak, rendelők kapuiban. A “csak ránk figyelő” regnáló kormány mindezt úgy éli meg -kommunikálja- a magánrendelők kényelméből és biztonságából, hogy ez így jó Önnek és minden rendben van, sőt, dübörgünk! Lássuk be, jelét sem adjuk, mi, a nép, hogy bajunk lenne ezzel, hiszen csendben tűrjük, amit tesznek.

Összesen 28 600-zal dolgoznak ma kevesebben szociális és egészségügyi területen a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint, mint egy évvel ezelőtt. Korábban 17 ezerről lehetett tudni, ám kiderült, hogy ez csak az egészségügy területére vonatkozó csökkenés

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.