Egerben a legrosszabbra készülnek – Bezár a strand, az uszoda, a színházak, a művészeti központ, mert nem futja a rezsire

Egerben a legrosszabbra készül az önkormányzat: ideiglenesen bezárnák a színházakat, a strandot, az uszodát, a művészeti központ épületeit, hogy a rezsiköltségeken spóroljanak – írja az egriugyek.hu.

A város vezetői szerint készülni kell a legrosszabb forgatókönyvre

Nem a hevesi megyeszékhely az egyetlen, ahol készülnek a télre, több településen válságforgatókönyveken dolgoznak. Nem tudunk jobb megoldást ennél. A csőd borítékolható. De ha be kell csődölnünk, akkor csődöljünk be a legjobban: vagyis inkább a város csődöljön be, de a lakosokat mentesítsük a csődtől vagy a csődközeli helyzetektől

– közölte Mirkóczki Ádám polgármester.

Feketeleves és ami előtte van….

2023-ban az egri magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak elengednék az építési adó megfizetését, szeptembertől decemberig nem kell majd bérleti díjat fizetni az önkormányzati bérlakásokban, továbbá az év hátralévő részében nem kellene bérleti díjat fizetnie az egri önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokban működő vállalkozásoknak sem.

De a feketeleves csak most jön: mindennek az az ára, hogy a legnagyobb városi fogyasztókat, így az egri strandot, a városi uszodát, a Gárdonyi és a Harlekin színházakat, valamint a művészeti központ két épületét le kell kapcsolni

– közölte a polgármester. Mint mondta,

ezalatt azt értik, hogy nem számolják fel magukat az intézményeket, céljuk az, hogy az érintett ingatlanok nullás rezsit produkáljanak, és olyan összegeket szabadítsanak fel, mellyel az egrieket tudják segíteni.

Minczér Gábor alpolgármester egyértelművé tette:

a legrosszabb forgatókönyvre kell készülni, mivel nem látszik egyelőre semmilyen központi kompenzáció.

Elsötétítés?

A város díszvilágításának lecsavarásáról egyelőre nem döntöttek, de a polgármester azt közölte:

ő maga vonakodik a város elsötétítésétől, már csak biztonsági okokból is.

Mind ezalatt Felcsúton…..

A miniszterelnök szülőfalujában nem kell ilyesmivel foglalkoznia a polgármesternek, ott még a teljesen felesleges műtó és az odavezető hattyús híd is épül-szépül, ahogy a híres-hírhedt szülött megálmodta és a kisvasút is pöfög üresen, ahogy szokott. A túlméretezett iskola építése sem sínylette meg a veszélyhelyzetre hivatkozott “övmeghúzást”.

A mesterségesen duzzasztott miniszterelnök szintén mesterségesen duzzasztott fatornyosa, amit össze-vissza cirka 2.000-en laknak hatalmas átalakuláson ment keresztül. Van Felcsúton minden, amit egy “nagyonúj nagyongazdag” lázálmában elképzelhet: stadion, műtó híddal kilátóval, kisvasút, iskola, ami akkorára sikeredett, hogy az egész falu diákká változhat. Nem csoda, hiszen Orbánon kívül kissrácként a leggazdagabb magyar is ehelyt koptatta a földes utca porát.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!