Felvételi zárlat a Szent János kórház sebészetén! - Az ok: covidos lett egy orvos - Városi Kurír

Sorting by

×

Felvételi zárlat a Szent János kórház sebészetén! – Az ok: covidos lett egy orvos

Több dolgozó és beteg covidos a Szent János kórház sebészeti osztályán – értesült a Népszava. A kórház főigazgatója pénteken felvételi zárlatot rendelt el. Ez azt jelenti, hogy egyelőre nem fogadnak új beteget a sebészeti osztályon, a már ott kezelteket ellátják.

Hirdetés

A helyzettel kapcsolatban a portál tájékoztatást közvetlenül a kórháztól és az Országos Kórházi Főigazgatóságtól is, választ nem kaptak.

A Népszava szerint….

már a hét elején kiderült, hogy egy orvos Covid-fertőzött, őt azonnal karanténba küldték. Ő a mostani zárlatot kiváltó fertőzések észlelésekor már napok óta nem vett részt az osztály munkájában. Pénteken további egy dolgozó és egy beteg lázasodott be. Ezért leszűrték az összes munkatársat és bennfekvőt. A tesztelés nyomán találtak még három fertőzöttet. A hétvégén az osztályt takarítják, fertőtlenítik, vasárnap vagy hétfő újabb teszteket végeznek, s amennyiben nem találnak vírussal fertőzött embert, újranyithatnak.

Intézményi forrás szerint a portál úgy értesült, hogy

egy hete már a Szent Margit kórházból is több tucat fertőzöttet szállítottak Covid-osztályokra.

A szakember elmondta azt is, hogy miután az oltottak körében viszonylag enyhe, nátha-szerű tüneteket okoz a most fertőző delta-mutáció, ezért sokan nem is gondolnak arra, hogy Covid-fertőzöttek. Viszont ők is továbbadhatják a vírust.

Emlékeztetőül….

Június eleje óta, akinek nincs védettségi igazolványa, csak két napon belül készült negatív PCR-teszt birtokában mehet halasztható műtétre vagy rehabilitációra. Más, a vírus szempontjából kockázatosnak ítélt beavatkozások (endoszkópos/bronchoszkópos, légzésfunkciós, fül-orr-gégészeti vizsgálatok) előtt antigén gyorstesztet végeznek, ez ingyenes. Csakhogy – szakértőnk szerint – a védettségi igazolvány továbbra sem véd a vírus fertőzés ellen, ezért valamennyi kórházba kerülőnek biztosítani kellene a térítésmentes PCR-tesztet.

A kormány a negyedik hullám kezdetén egyelőre nem rendelt el semmilyen korlátozó intézkedést

Tömegrendezvényekre hívja a lakosságot, miközben egyre több szakember arra figyelmeztet, hogy ideje visszavenni a maszkot. Legutóbb Kemenesi Gábor virológus írt arról közösségi posztjában, hogy a maszkviselés csökkentheti a fertőzések számát. A delta ellen is működik. Mint írja: teljesen mindegy, hogy milyen variáns ugyanolyan méretű aeroszollal terjed, és azok ellen véd a maszk.

 

jános kórház
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Felvételi zárlat a Szent János kórház sebészetén! – Az ok: covidos lett egy orvos

  • 2021.09.05 - 11:59
    Közvetlen hivatkozás

    Mondhat mindenki amit akar, de ebben már benne van az augusztus. 20.-i fidesz-pride, és a tüzijáték. Akkor már minden környező országban szigorítottak, nálunk mindent lehet azóta is. Ez nekem, de másoknak is eszébe jutott, hogy orbán megritkítja a jónépet, vagy mi?! A kormány-orbán-szíjjártó elmeroggyant kommunikációja, a titkolózás, adatok mis másolása miatt az emberek nem bíznak a kormányban, a vakcinákban. Minden normális országban automatikusan nyilvánosságra hozzák a járványügyi adatokat, nálunk nem. Kökény Mihály szerint a miniszterelnöknek, és a külügyminiszternek semmi dolga a járványügyi kommunikációban. Ezzel szemben nálunk orbán nyilatkozott orrba&szájba, szíjjártó meg engedélyezte valamelyik vakcinát. Nanemá! És csodálkoznak, ha az emberek nem oltatják magukat.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.