Kiemelt hírekVoks 2022

Giró-Szász elárulta, miért nem áll ki vitázni Orbán – Persze, hogy Gyurcsány a hibás, de nem úgy, ahogy gondolná……

Giró-Szász szerint Mészáros tök jó fej, mert "két és félszer többet fizetett a szőlő kilójáért a korábbi tulajnál" - Azt nem említette, hogy honnan volt rá pénze...

Orbán volt főtanácsadója szerint egyetlen reménye van az ellenzéknek: „Nagyon kicsi az esély arra, hogy az ellenzék kormányváltást ér el a jövő tavaszi választáson” – mondta Giró-Szász András, korábbi kormányszóvivő.

Nincs kormányváltó hangulat – legalábbis a köreiben

„A miniszterelnökkel való munkám mindig abból táplálkozott, hogy annak nem ő, hanem én voltam a haszonélvezője. Azon kevés emberek közé tartozott, aki bármely kérdésben le tudott kötni és le tudott bilincselni az intellektuális fölényével”

-emlékezett vissza az ex-közszolga.

Vita tuti nem lesz

Giró-Szász szerint Orbánnak Gyurcsánnyal szemben az a legnagyobb fenntartása, hogy a volt szocialista kormányfő a pozíciót és az azzal járó szituációkat, például a miniszterelnök-jelölti vitát olyan mértékben erodálta, amiből nagyon nehéz volt, vagy nem is lehetett visszahozni.

„Amíg az ellenzék nem veti ki magából azt a vitát meggyalázó személyt, nem állnak újra vitába vele”

– mondta, és ezt igaznak találja Márki-Zay Péterre, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltre is.

A volt főtanácsadó nem érzékel kormányváltó hangulatot, szerinte csak egy esélye van az ellenzéknek, ha a politikai diskurzus a racionális helyett emocionális térben folyik, mert a korábbiban nem tudják legyőzni a kormányt – írja az Index.

Márki-Zay Pétert nem tartja esélyesebbnek a korábbi kihívóknál, a mögötte álló pártkonstelláció miatt meg van kötve a keze

– fejtette ki.

A “Mészárosok” azért jók, mert….

Giró-Szász szerint nem öncélú a nemzeti tőkésosztály létrehozása, a magyar tulajdonosok pedig jobbak a külföldieknél, mert nem a hazai dolgozókat fogja elbocsátani, ha választania kell.

„Amikor megvett egy francia tulajdonú tokaji pincészetet, sokan csak azt látták, hogy már megint vett valamit, nem pedig azt, hogy ezt követően kifizette a pincészet több milliárd forintos adósságát, és két és félszer többet fizetett a szőlő kilójáért a korábbi tulajnál”

– mondta Mészáros Lőrinczről.

Orbán, a csoda….

Nem ordítja le egyik munkatársát sem, nem emeli fel a hangját és teljesen önazonos azzal a – néppel könnyen szót értő – szereppel, amit közvetít magáról

– így emlékezett vissza Orbán Viktorra Giró-Szász, aki ritkán áll a nyilvánosság elé, az mfor.hu Klasszis Klubjával azonban most kivételt tett.

Az egykori kormányzati kommunikációs államtitkár, aki 2015 és 2018 között a miniszterelnök belpolitikai főtanácsadója is volt, az egyórás beszélgetésben azt is elárulta, 2014 őszén is csak azért tért vissza, mert Orbán Viktor megkérte, de nyomás akkor sem volt rajta. Ma állítása szerint egyáltalán nem foglalkozik politikai stratégiákkal, bár figyeli a politikát és kapcsolatain keresztül is tájékozódik.

A portál szerint az ex-szóvivő azt is megosztotta, hogy

Orbán Viktornak már a 2021-es kormányalakításkor fix elképzelése volt arról, hogy hogyan lehet a gazdaságot társadalompolitikai célok szolgálatába állítani, és hogyan lehet erre nemzetpolitikát építeni.

Giró-Szász András 2015 és 2018 között volt Orbán politikai főtanácsadója, elmondása szerint

a miniszterelnök képes más kormányfőkkel és a vele nem szimpatizáló külföldiekkel is szót érteni, a gondolatvilágát pedig olyan módon tudja felvázolni, hogy hallgatói elismerik tudását és intellektusát.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Kapcsolódó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Fotó: NOL.hu

 

 Giró-Szász szerint Mészáros tök jó fej, mert "két és félszer többet fizetett a szőlő kilójáért a korábbi tulajnál" - Azt nem említette, hogy honnan volt rá pénze...

About Author

Comments (3)

  1. Marta Brash

    Ez is csak egy orban s.ggnyalo, – nem is valtozott semmit azota sem! orban es az intellektualis foleny! Hat rohog a vakbelem! Azert mosta fel vele Gyurcsany a padlot! Meg hogy nem erzi a kormanyvalto hangulatot! Hat lehet, hogy a Rozsadombon nem hianycikk a kenyer, de XIV Lajos is azt irta 1789.julius 14-en a naplojaba, hogy “ma nem tortent semmi erdekes”

  2. sándor józsef

    Ez a “jóember” is csak narancsfelhőben él, leginkább az ellenkezője igaz annak, amit itt elmesélt. Volt főnökével kapcsolatban az “intellektust” egyáltalán szóba hozni is…hát igen durva eufemizmus.

  3. Ön mindezt komolyan gondolja? 😄

Szólj hozzá!