Gyurcsány Ferenc: a megalakuló kormányt törvénytelennek tekintjük - "Miértekről" és "mertekről" a parlamentben.... Frissítve a Kövér-reakcióval! - Városi Kurír

Sorting by

×

Gyurcsány Ferenc: a megalakuló kormányt törvénytelennek tekintjük – “Miértekről” és “mertekről” a parlamentben…. Frissítve a Kövér-reakcióval!

A miniszterelnök ma leteszi az esküt. Szeretném előtte tisztázni a Demokratikus Koalíció viszonyát a leendő kormányhoz. A megalakuló kormányt törvénytelennek tekintjük. Miért? Mert a törvényesség nem a jogszerűség látszata, hanem a törvényben rögzített népakaratnak való megfelelés. Márpedig ez a kormány megtörte a népakaratot, amikor megszállta és szétzilálta a köztársaságot. A nép nem adott felhatalmazást arra, hogy a kormány alkotmányellenesen az államhatalom kizárólagos megszerzésére törekedjen, márpedig Önök ezt teszik – kezdte napirend előtti felszólalását a DK elnöke a parlamentben.

Hirdetés

Önök persze mondhatják, hogy dehát megnyerték a választást

Ez igaz. De vajon igaz-e, hogy a választás mindig kifejezi a valóságos népakaratot? Nem. Mert a választás akkor és csak akkor hű tükre a népakaratnak, ha az szabad és tisztességes. Azaz ha a versengő gondolatok, eszmék egyenlő feltételek között jutnak el a választókhoz, akik szabad, nyílt vitában alakíthatják véleményüket, végül választhatnak a különböző politikai ajánlatok közül.

De Magyarországon nem ez a helyzet. Az eszmék, gondolatok szabad áramlása helyett a hatalom manipulált, erőszakos, hazug nyilvánossága vesz minket körül. Ha manipulált nyilvánosság, akkor nem szabad a választás, ha pedig nem szabad a választás, akkor az nem fejezi ki a valóságos népakaratot, ezért az ilyen választáson nyugvó kormány nem törvényes.

Kérdezhetik, hogy akkor miért vettük fel a mandátumot, miért veszünk részt a Parlament munkájában

De akkor inkább én kérdezek: rendben van-e, ha a hazáját védő nép a megszállók elleni küzdelemben a megszállóktól zsákmányolt fegyvert is felhasználja? Szerintünk rendben van. És ugyanezen logika alapján kell használni minden törvényes eszközt az Önök törvénytelen, megszálló kormányával szemben. A Parlament pedig ennek a harcnak az egyik, kétségtelen, nem a legfontosabb terepe. Ezért vagyunk itt.

A Fidesz és kormánya háborút visel hazánk ellen.

E politikai, kulturális, erkölcsi belháború különlegessége, hogy nem valamiért, hanem önmagáért van és hogy okát, magyarázatát és célját egyaránt Önökben kell keresni.

Önök szervezik ezt a háborút, mert a háború okozta fenyegetettség megfosztja a nemzetet a racionális mérlegelés, döntés képességétől, mert az Önök által felkínált ellenség elleni gyűlölet ott és akkor is egységet teremt, ahol és amikor szabadon, önállóan kellene gondolkodni és cselekedni, mert háborús körülmények között érdektelenné válik kormányzásuk valóságos teljesítménye, következménye, rejtett célja.

Mindezek okán Orbán Viktor kormányát nem csak törvénytelennek, hanem végletesen erkölcstelennek is tartjuk.

Önök az elmúlt tizenkét évben tönkretették hazánkat

Ma indulat, szemfényvesztés és bezárkózás uralkodik ott, ahol egymásra vigyázó, okos, nyitott, elfogadó nemzeti közösség is élhetné mindennapjait. Eközben magányos lett hazánk a világban, már csak bajkeverő politikusok és országok barátságára számíthatunk.

Önök a nagyszerű magyar nemzet helyébe egy kisszerű országot ültetnének, szégyent hozva a magyar történelemre és a jelenre.

Mégis diadalt ül most a többség. Igen. Mert önelégült vakságukban nem látják, a történelem más sorsot tartogat a hazának. Szabad, európai életet, vigyázó otthont, befogadó, nyitott nemzetet. Amikor ezért küzdünk, akkor az Önök törvénytelen, erkölcstelen rezsimje ellen is küzdünk. Erre számíthatnak tőlünk.

Kövér László reakciója

Kövér László nem hagyta szó nélkül a felszólalást. Némi gondolkodás után komor arccal azt felelte, hogy

“azért mert nem szakítottam félbe, és nem vettem el öntől a szót, az ne tévessze meg a tekintetben, hogy azt higgye, Önnek van joga törvénytelennek nyilvánítani egy demokratikusan megválasztott kormányt”.

A fideszes politikus szerint erre azért sincsen erkölcsi alapja a DK elnökének, mert “szándékosan a polgárháború szélére juttatta Magyarországot 2006-ban”.

varosikurir vadai gyurcsany

“Ön minden létező és elképzelhetetlen bűnt elkövetett ez ellen a nemzet ellen, és ez ellen az ország ellen, és ez ellen a demokrácia ellen és jogállam ellen. Erre személyes példákat is tudnék felsorolni, de ettől azt hiszem, hogy most meg kell kíméljem a tisztelt Házat.

Tehát szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ez volt az első és utolsó olyan felszólalása az Országgyűlésben, legalábbis hogyha én vezetem az ülést, amikor Magyarország törvényesen megválasztott kormányát törvénytelennek meri nevezni.”

A házelnök kemény szavai után a DK-s képviselők látványosan kivonultak a teremből. (forrás)

Friss híreink….

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.