Gyurcsány Ferenc: El a kezekkel a nőktől!

Egyre többet hallani arról, hogy a kormány készül valamit abortusz-ügyben. Feltehetően a nemlétező KDNP-re bízza majd az előreláthatóan nem az emberségesebb eljárás felé vezető döntést. 

Mit keres a Fidesz az ágyunkban, a családunkban, a magánéletünkben?

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán írt a témáról:

“El a kezekkel a nőktől!

Ha a Fidesz meg akar védeni valamit, akkor a végén elveszi, mint ahogy tette a magánnyugdíjaknál. Ha most pontosítani kíván valamit, mint tervezi az abortusz esetén, akkor jó okunk van hinni, hogy szigorítani kíván.

Az érett élet, tehát a várandós nők védelme legalább olyan fontos, mint a még meg nem született gyermekeké. Azt gondoljuk, hogy a mai szabályozás az ország túlnyomó többségének számára elfogadható kompromisszumot hozott létre az anya és a magzati élet védelme, azaz a nem kívánt terhesség esetén létrejövő, szinte feloldhatatlan konfliktus között. E szabályozást szigorítani olyan beavatkozás a nők életébe, amelyre csak az egyértelmű elutasítás hangján lehet szólni.

Hacsak nem akartok dühödt népmozgalmat kivívni magatok ellen, mert ez lesz a sorsotok és megérdemelnétek.”

Lehet ezt másként is…

A divany.hu cikkéből kiderül, hogy:

Várhatóan még az év vége előtt legalizálják Angliában az otthoni abortuszt, vagyis azt, hogy a gyógyszeres terhességmegszakításon áteső nők ne a kórházból hazafelé, hanem otthoni körülmények között essenek át a vetélésen. A gyógyszeres abortuszt a terhesség első 9 hetében lehet elvégezni, és a beavatkozás során egy-két nap eltéréssel kell bevenni nagyon erős, hormontartalmú gyógyszereket. Ezek a tabletták hasonló folyamatot indítanak be, mint ami egy természetes vetélésnél történik. Bár a mellékhatások között szerepel a görcs, a vérzés, a hányinger és a hányás is, tanulmányok már igazolták, hogy az abortusz ilyen formája alapvetően biztonságos. Angliában ugyanakkor még mindkét dózist kórházban kell bevenni, majd a második adag után elbocsájtják a pácienst, ami azt eredményezi, hogy vannak nők, akik útban hazafelé esnek át a vetélésen.

Van rá példa máshol is

Skóciában és Walesben már tavaly bevezették az otthoni abortuszt, míg Angliában várhatóan ez év végéig születik meg az ezt lehetővé tévő szabályozás. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nők a második adag gyógyszert már otthon vehetik be, írja a New Scientist. Észak-Írországban továbbra is gyakorlatilag lehetetlen az terhességmegszakítás.

Magyarországon elviekben lenne lehetőség a gyógyszeres abortuszra, mert a szer 2012-ben megkapta a forgalomba hozatali engedélyt, de a készítmény forgalmazására, illetve TB-támogatására nem került sor.

Vajon mit takar az abortusz szabályainak pontosítási terve?

A rothadt liberálisok, a migráns pókember, no meg az abortusz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük