Hadházy: „Áh, túl van ez fújva!” – Higgyék el, nincs, nagyon veszélyes a helyzet!

Az ország – elvileg – felelős kormányának vezetője ma azt mondta a rádióban, hogy nem tudja pontosan megmondani, hogy a jelenlegi járvány mely korcsoportokra, vagy milyen egészségügyi állapotban lévő emberekre veszélyes.

Nem hittem a szememnek,

amikor ezt olvastam, hiszen egész sor szakirodalom áll rendelkezésre. Bár vannak még kérdőjelek, sajnos nagyon sok mindent egyértelműen látunk. Való igaz, hogy eddig csak két rizikófaktor egyértelmű: az előrehaladott életkor és a magas vérnyomás. Ugyanakkor NEM CSAK IDŐSEK betegedtek meg, külföldi tapasztalatok szerint aktív korú embereknél is kialakulhat nagyon súlyos állapot. Még nem értjük egészen pontosan, mitől függ, hogy valakinél enyhe tünetek jelentkeznek vagy intenzívre kerül.

Ugyanakkor, ha ez így van,

akkor Gulyás miniszter miért mondta tegnap, hogy 65 év alattiak nyugodtan megfertőzhetik egymást? Maga a miniszterelnök miért mondta még egy hete is, hogy az iskolákat nem kell bezárni, ha bezárnák, a tanárok nem kaphatnának fizetést, hiszen csak az idősekre veszélyes a betegség? Miért hazudta, hogy nincs szükség több tesztre? Elképesztő felelőtlenség, ha valaki megalapozott információk nélkül, vagy épp azokkal szemben ilyen kijelentéseket tesz, ráadásul a legmagasabb pozícióból!
Eddig ugyanis a kormányfő tudatosan bagatellizálta a helyzetet, késleltette a szükséges intézkedéseket.

Megkapom majd, hogy “politikai hasznot akarok húzni a járványból”,

de higgyék el nekem, csak azért reagálok ezekre a sorozatban elkövetett kommunikációs bűnökre, mert biztosan tudom: a halogatás és az össze-vissza beszéd sajnos végül emberéletekbe fog kerülni! Én magam is tapasztalom, hogy egyébként értelmes ismerőseimet is összezavarja ez a fajta kommunikáció, és gyakran hallom, hogy „áh, túl van ez fújva!” Higgyék el, nincs, nagyon veszélyes a helyzet!

Orbán nyilatkozatai és tettei alapján

egyébként egyelőre úgy tűnik, őt leginkább a gazdaság érdekli, nem annyira az emberek. Ez annyiban logikus is, hogy a hatalmát eddig elsősorban a világgazdasági konjunktúra tartotta fent. Élvezte, hogy egy nagyon kedvezővé vált helyzetben szórhatja a pénzt stadionokra, vagy ahogyan tegnap bemutattam, hűbérurai kastélyaira, miközben a világgazdaság jó állapotának , az alacsony kamatoknak köszönhetően egy viszonylagos stagnálást ér el, a szegények millióit is megnyugtatva a lecsökkent inflációval.

A járványügyi intézkedések halogatása

most arra lehet jó, hogy gyorsabban fusson le a járvány, így minél hamarabb vége legyen a gazdasági leállásnak. Csakhogy ezt az egészségügy nem fogja bírni. Akkor sem bírá, ha egyébként nem lenne lerohasztva, de így különösen nehéz hetek elé nézünk! Nem azért, mert igaza van, hanem a propagandába tolt milliárdokkal Orbán most is leuralja a kommunikációt. Önök azonban tudják és terjesszék: a miniszterelnök hazugságai és mellébeszélései emberéletekbe fognak kerülni!

Forrás

2 thoughts on “Hadházy: „Áh, túl van ez fújva!” – Higgyék el, nincs, nagyon veszélyes a helyzet!

  • Viktorka és a KOSZOS körmű, igénytelen kásler, mi a kurva anyátokért viseltek maszkot, ha minden rendben van? Azt kell írnom, kerüljetek az összes szertteitekkel egy átlagos korházba, ahol esélyes, hogy megdöglötök.

  • Beszarok. Még a maszkot is fordítva vették fel. Ennyit a nagy hozzáértésről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük