Heccsajtó akcióban, mint az éhes sakálfalka

Felhőkben zúdulnak rá az éppen kijelölt célpontra a kormánypropagandát kiszolgáló kampányhuszárok. Az egész ország aggódik az idősotthonban megbetegedett és a fertőzéstől rettegő emberekért, gyászoljuk az elhunytakat, de vannak, akik számára ez jó alkalom.

Magyar Nemzet, Pesti Srácok, Origo

Lendvai Ildikó megdöbbenésének ad hangot a portálunk blogrovatában is olvasható Írásában, hogy hogyan csinálnak Budapestből “vírusvárost”.

“Hamarosan kiderült, hogy a fejétől bűzlik a hal. Illetve a város. A főpolgármester a hibás. Először azért, mert másképp vélekedett a parkolási díjak elengedéséről. Aztán sokkal jobb és szomorúbb célpontot találtak: a Pesti úti idősotthon lakói között terjedő fertőzést. Noha az önkormányzat időben elzárta az otthont, és hetek óta hiába kérte az operatív törzstől a védőfelszerelést meg legalább a kórházból jövők tesztelését, végül saját pénzen maga kezdett el teszteltetni. És noha az otthonnal kapcsolatban álló kórház orvosi látogatása nem talált komolyabb hibát, Karácsonyból mégis bűnbakot csináltak.

„A fenntartó a felelős”

– harsogja tisztifőorvostól kormánysajtón át az önkormányzat ellen szigorú vizsgálatot követelő Hollikig a kórus. Érdekes. Az eddigi ellenőrzések egyedül azt hiányolták, hogy mint mindenütt, itt is több orvos és ápoló, több és jobb védőfelszerelés kellene. (Könyörgöm, honnan?!) Úgy tudom, a kórházakban is. Azoknak a fenntartója viszont mintha az állam volna.

Akkor is:

„Karácsony vagy olyan ostoba, hogy nem lett volna szabad rábízni egy tyúkólat sem, vagy végtelenül aljas” (Magyar Nemzet).

„Alkalmatlan a feladatára” (Pesti Srácok).

„Szinte diktátorként vezetheti Budapestet” (Origó).

Az ember elhűlve nézi, hogy a gátlástalan karácsonyozás kedvéért tragédiákra, gyászra úgy buknak rá, mint – bocsánat – kacsa a nokedlire.”

Kit érdekel az összefogás?

Németh Péter a Népszava Vélemény oldalán található heti rovatában a hajdani közszolgálati tájékoztatásból pártszolgálatos alegységgé változtatott állami csatornák teljesítményét elemezte:

“Nem pusztán arról van szó, hogy az MTVA végletesen kiszolgálja a hatalmat – és ebbe most beleértem az állami rádiót, a Magyar Távirati Irodát is –, hanem még politikai missziót is teljesít. Pontosabban túlteljesít.

Ennek a legutóbbi, igencsak eklatáns példáját a héten produkálta az m1:

a Karmelita kolostor sajtótájékoztatójából a Híradójában kiemelte Gulyás Gergely szavait, Karácsony Gergelyéit viszont mellőzte. Arról a tájékoztatóról van szó, amelynek fő mondanivalója – a kormányülés után – az volt, hogy összefogásra, együttműködésre van szükség. Ehhez képest az állami televízió riportere az autójába éppen beszálló főpolgármestert inkább arról kérdezte, miért hagyták magukra, miért hagyták megfertőződni a budapesti idősotthonok lakóit. Karácsony erre még válaszolt, mondván: nem hagyták. A riporter azonban folytatta: de hát meghalnak az emberek. A főpolgármester becsukta a kocsi ajtaját. Gondolom, azt a kérdést már nem akarta meghallgatni, hogy miért jött autóval, és miért nem biciklivel.”

Valóságos ostrom

Itt a nagy téma! Nem nyilvános, milyen instrukciókkal küldik a propagandaegységek szerkesztői az embereiket az idősotthonhoz, de az eredmény műholdról is látható csődület…

“Ide-oda csapódó labda vagyunk a nagypolitika pingpongasztalán

– így kesergett a Pesti úti idősotthon egyik munkatársa a Népszavának. Az eredetileg 544 főt ellátó, napok óta vesztegzár alatt lévő otthonban – ahol a péntek esti adatok szerint 207 gondozott koronavírus-tesztje lett pozitív – egymásnak adja a kilincset az országos tisztifőorvos, a főpolgármester-helyettes és a Bajcsy-Zsilinszky Kórháza főorvosa. Közben a kormánypárti média munkatársai szinte megostromolták az intézményt. Járványügyi és ezzel párhuzamosan politikai gócponttá alakult a Pesti úti idősek otthona” – olvashatjuk a Népszava beszámolójában.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük