Sorting by

×

Heti tapló! – az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó

A hetet Luca napja zárta. Azt nem tudom, hogy ilyenkor tényleg meg lehet-e pillantani a boszorkányokat, de hogy a taplóságok szembetűnnek, az biztos.

1. A Külügyminisztérium munkatársai sajátos karácsonyi ajándékot kaptak munkájuk elismeréseként a főnökeiktől

Almát és 10 kg krumplit.

Amikor ezt többen tapló gesztusnak tartották, Menczer államtitkár felháborodva közölte, hogy a tárca vezetése csak a bajba jutott krumplitermelő vállalkozókon akart segíteni.
A dolgozók szerintem adjanak hálát az égnek, hogy a főnökség nem a Mészáros Lőrinc nevű vállalkozón próbált segíteni. Most mindenki vihetne haza 10 cm kínai vasútvonalat. Bár a krumplival kapcsolatban is óvatosságot javaslok. Sosem lehet tudni, nem a borsodi időközi választásról maradt-e. Milyen kínos volna, ha az ünnepi vacsoránál a körítésből egyszer csak előkerülne egy “Szavazz a Fidesz jelöltjére!” cédula. Persze ez sem árt: hátha már a minisztériumi munkatársak is meginogtak.

2. Az Idősek Tanácsa, melyet a miniszterelnök elnököl és tagjait is ő kéri föl, két fontos javaslatot tett

Az elsőt november 23-án. Novák Katalin minisztert arra kérték, tolmácsolja a miniszterelnöknek: legyen külön vásárlási idősávja az időseknek.

Novák Katalin halált megvető bátorsággal tolmácsolta is.

Mert ő ilyen. Bő két hét múlva, december 10-én, noha igazán nem akartak telhetetlennek tűnni, de megszületett a második javaslat. Arra kérték Novák Katalin minisztert, tolmácsolja a miniszterelnöknek: ne legyen külön vásárlási idősávja az időseknek. Novák Katalin ezt is továbbította. Mert ő most is ilyen, ha az idősek kérik, bármit kiharcol.

Úgy hallom, nemsokára megint összeülnek. Arra kérik Novák Katalin minisztert, tolmácsolja a miniszterelnöknek: az isten áldja meg, szíveskedjék végre világosan megmondani, mit kérjenek tőle.

3. Demeter Ervin, miután leführerezte Sorost, és múzeumi beosztottjai mind egy szálig elhatárolódtak tőle, pár napig meghúzta magát

Aztán látta, hogy a nagyfőnök nem haragszik, és ismét megjött a bátorsága. Arról nyilatkozott, hogy egyesek csak felfújták az ügyét:

“Aki szelet vet, vihart arat. Mondjuk, ekkorára nem számítottam, kellett hozzá néhány plusz tüdő, hogy orkán legyen belőle.”.

A tüdő mellett felhívnám a figyelmét az emberi szervezet egyéb fontos szerveire is. Például van, amikor jól jön néhány agy is. Vagy legalább egy. Főleg, mielőtt valaki írni kezd.

4. Kubatov Gábor pártigazgató és Fradi-elnök, nem tudni, melyik minőségében, de imígy méltatta a miniszterelnököt:

“Ha annak idején a trianoni békeszerződést Orbán Viktor tárgyalja, az antant országok felét Magyarországhoz csatolhatta volna.”

Hogy is van ez? Eszerint Trianont mégsem a hazaáruló baloldal hozta ránk, mint több éve üvöltik tele torokból, hanem a Horthyék által küldött tárgyalódelegáció hibája?
Ráadásul, -amint ez a legnagyobb taplóságokkal rendre történni szokott- kiderült: Kubatové lehet a hivatalos álláspont. Ezzel magyarázható, hogy a friss hír szerint már ki is jelölték párizsi nagykövetnek a Monarchia utolsó uralkodójának unokáját: Habsburg Györgyöt. Az első megbízatása nyilván a trianoni kastély fölkeresése. A béke nem érvényes, helyreállítjuk a Monarchiát, kiegészítve az említett antant országocskákkal, de az csak a reszli. Az más kérdés, hogy az új uralkodót nem Habsburgnak fogják hívni. Elvégre nem jó mindig a múltba fordulni. Nekem van is tippem.

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Heti tapló! – az elmúlt hét történéseiből szemezget Lendvai Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.