Sorting by

×

Hungarikum! Tudja, mi titkos 30 évig? Az, hogy hányan hagyják ott a honvédséget a kötelező covid-oltás miatt!

Ahogy arról beszámoltunk, a Gulyás Gergely szájával beharangozott covid-oltással kapcsolatos információkra ráerősítve a kormány a csütörtök este megjelent rendeletében jogi lehetőséget adott a munkáltatók számára, hogy előírják alkalmazottaiknak a kötelező védőoltást. Külön kormányrendelet vonatkozik az állami és az önkormányzati szférára.

Elvárt…..

Az állami szférában alkalmazottaknál – így a kormánytisztviselőktől, honvédelmi, rendvédelmi, az állami fenntartású szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozóitól, az állami fenntartású kulturális és felsőoktatási intézmények dolgozóitól, az adóhivatali dolgozóktól, az állami fenntartású általános és középiskolák dolgozóitól – elvárt a védőoltás felvétele.

Ha a dolgozó a védőoltást a munkáltató által meghatározott határidőn belül nem veszi fel, akkor

a munkáltató fizetés nélküli szabadságot rendelhet el, és ha egy éven belül továbbra sem veszi fel az oltást, akkor a jogviszony felmentéssel, illetve felmondással azonnali hatállyal megszüntetheti!

Mi újság katonáéknál…?

Az Index utánajárt, hogy miként érinti a honvédség állományát a fenti rendelkezés, ahol a foglalkoztatottak december 1-jéig kötelesek felvenni az első covid-oltást és katonai szolgálatra is csak olyan önkéntes tartalékost hívhatnak be, aki már megkapták azt. Vagyis járt volna, mert….

“Lapunknak megerősítették, hogy az oltás valóban elvárt, ám arra vonatkozóan, hogy ez jelenthet-e lemorzsolódást, a létszámadatok 30 éves titkosítására hivatkozva nem adtak tájékoztatást.”

Azért csepegtettek némi semmit-mondást….

Viszont arról tájékoztatni tudjuk, hogy az oltási programnak és az egyéni tudatos felelősségvállalásnak köszönhetően már jelenleg is mintegy 85 százalékos az átoltottság a honvédelmi szférában, beleértve a katonákat, a honvédelmi alkalmazottakat és a kormánytisztviselőket egyaránt. Ez a szám a tartós külszolgálatról folyamatosan hazatérők oltakozásával tovább növekszik

– közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Hozzátették:

„Mindez arról biztosít minket, hogy a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium dolgozói létszámára vonatkozóan a mostani intézkedés nem lesz negatív hatással.”

Mi titkos még? Hát ezek….

 

Hungarikum! Tudja, mi titkos 30 évig? Az, hogy hányan hagyják ott a honvédséget a kötelező covid-oltás miatt!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.