Így fenyegetnek ők! – 2021 év vége, Magyarország

A Tanárok a Tanárokért közösség osztotta meg Facebook-oldalán azt a fenyegető levelet, amelyet a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára kapott Dr. Erős-Honti Zsolt igazgatótól, aki aláírásával egyértelműsítette, hogy egyetért, vagy legalábbis kapható arra, hogy közvetítse a Pintér-minisztérium döntését.

Szervilitás, te drága?

Az iskola igazgatója által aláírt dokumentumban a tanárnővel azt közölte, hogy mivel

“több alkalommal jogosulatlanul nem vette fel a munkát”,

korlátozta a tanulók tankötelezettségének teljesítését. A tanárt azzal fenyegettél, hogy ha ez megismétlődik, rendkívüli felmentés lehet a vége.

A hozzászólásokból….

“Azt azért hozzá kéne tenni, hogy gondolom, ezt a levelet az intézményvezető nem önszorgalomból, hanem azért írta, mert a tankerület rákényszerítette. Vagy tévedek?”

“az igazgató: Dr. Erős-Honti Zsolt”

“Igen, ìgy működik a diktatùra!”

“Fura… A Fazekas igazgatója ezt aláírja…. vajon egyetért ezzel vagy kényszrítették … ?”

Summázat

Az iskolaigazgatók csütörtökön a tankerületek kérésére 30 tanárt figyelmeztettek levélben, ebből 14 fő a Fazekasban tanít. Szerdán a tankerületi igazgatók – a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve – december 1-jei hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusát bocsájtották el. Ennek hatására szerda este tüntetés volt a Belügyminisztériumnál, csütörtökön pedig országszerte számos iskolában ülősztrájkot, polgári engedetlenséget, munkabeszüntetést tartottak.

A Facebook-oldal folyamatosan frissíti listáját, amely szerint már több tucat iskola tanárai döntöttek rendkívüli munkabeszüntetés mellett