Itt a tavasz, újranyit a miniszterelnöki gang! - Városi Kurír

Sorting by

×

Itt a tavasz, újranyit a miniszterelnöki gang!

Emlékeznek még arra, hogy ahogy kisüt a nap és 15 fok fölé kúszik a hőmérő, Orbán Viktor előszeretettel fogadja a hozzá érkezőket a Karmelita Kolostor kétség kívül legimpozánsabb látványt nyújtó helyén, a külön erre a célra épített teraszán? Április 1-re idén is megérkezett a jó idő és az “első fecskék” is a miniszterelnöki gangra.

Hirdetés

Csütörtöki apropó

Budapesten találkozott Orbán Viktor Matteo Salvinivel, az olasz Liga elnökével és Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnökkel. A találkozó nem csak formalitás volt, a magyar miniszterelnök minden beszámoló szerint abban bízott, hogy új frakció jöhet majd létre az Európai Parlamentben a három párt együttműködésével.

Orbán azt szerette volna elérni, hogy a Néppárt melletti két jobboldali frakció összeálljon, és így egészüljön ki a Fidesszel. Úgy tűnik, ez mégsem jön össze.

Nem frakciót jelentettek be ugyanis, hanem egy sokkal lazább, európai reneszánsznak nevezett együttműködést. Olyan európai szövetséget hoznának létre, amely programot dolgoz ki, konzultál az európai polgárokkal, és alternatívát mutat fel a szerintük uralkodó baloldali narratívával szemben. Természetesen nem lehet kizárni, hogy a pártok májusig meggondolják magukat, és mégis közös frakciót hoznak létre az Európai Parlamentben, ekkor ugyanis újra találkozni fognak. Egyelőre azonban nem errefelé mennek a dolgok, és azt, hogy a találkozó nem a Fidesz vágyai szerint alakult, az is mutatja, hogy még a baráti sajtó sem kérdezhetett az eleve kétórás csúszással induló sajtótájékoztató után.

Pedig mindent bevetett…

A miniszterelnök közösségi oldala képriportban számolt be a találkozóról, nagy hangsúlyt fektetve a terasz-használatra:

Mindez mozgólépben elbeszélve:

Akik már Orbán miniszterelnök társaságában lenézhettek ránk….

 

miniszterelnöki

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.