Jakab Péter és Rétvári Bence, a két rocker-frontember? – Dalok Orbániából

Az jó dolog, ha egy ország közszolgái sok mindenhez értenek! Az éneklés nem pont a legfontosabb kritériuma a politikusnak, sokkal inkább a tájékozottság, széles látókör, kompromisszum készség azok a tulajdonságok, amik elengedhetetlenek (lennének). Jakab és Rétvári -a sorrend szigorúan az ábécé okán- képviselők rockernek állva „dalban mondták el” gondolataikat.

Jakab Péter

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje országjárás közben, a párt egyik képviselőjelöltje kíséretében énekelt egyet.

„Országjárás közben néha dalra is fakadok. Most épp Zágráb Nándor képviselőjelöltünk kíséretével. Az éneklésért elnézést, a szöveg a lényeg!”

– írta Facebook-oldalán Jakab Péter, ahol egy videót is megosztott a produkcióról.

Aki nem ismerte volna fel, a Prognózis együttes Kié ez az ország című dalát, annak itt az eredeti:

Rétvári Bence

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az IpolyFeszten fakadt dalra. A felvidéki polgármesterekkel közösen énekelte az Ismerős Arcok Nélküled című számát. Facebook-bejegyzésében kiemeli a dal lényegét:

„Mi egy vérből valók vagyunk!”

A poszt alatti kommentekből….

„Több mint 10 éve élünk a gyűlölet politikájában, amelyben Orbán a legrosszabb énjét akarja előcsalogatni a magyar emberekből! Ahol a gyűlölet és a háborús pszichózis vált a napi rutinná a szeretet és a békés egymás mellett élés helyett! Mi egy olyan országot szeretnénk, amelyet egy, az emberek felé őszinte mosollyal forduló, a problémákra nyitott, valóban fiatal demokrata vezet, és nem egy, a saját hatalommániájába belehabarodó, az egykori énjével ezerszer meghasonlott, az egész világot kioktató pökhendi despota.”

„Rétvári: „A nemzetnek a legújabb himnusza”. A magyar nemzetnek egyetlen himnusza van. Kölcsey Ferenc írta 1823-ban, és Erkel Ferenc zenésítette meg 1844-ben. Nincs szükség másik himnuszra. Megváltoztatták hazánk hivatalos nevét, és alkotmányát. Most a himnusz következik?!?”

„Ennek a dalnak a szövegét kell lefordítani a brüsszeli tetveknek,talán megértik h ezt a nemzetet soha többé nem fogják térdre kényszeríteni!!!!!!!!!”

„Egy országnak egy himnusza van! A magyar himnusz Kölcsey-Erkel mű! Mit jelent az, hogy a legújabb himnuszunk? Önnek lehet új, de én hagyományt tisztelő magyar vagyok, ragaszkodom a majdnem másfél évszázados himnuszunkhoz!”

 

jakab

One thought on “Jakab Péter és Rétvári Bence, a két rocker-frontember? – Dalok Orbániából

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest