Kaltenbach Jenő: “Édes Erdély”

Orbánék Karácsonykor sem feledkeztek meg az erdélyi “honfitársakról”. Aki meg ezt bírálni merészeli, mondván hogy ideát milliók nyomorognak, az persze ballibsi hazaáruló, de minimum nem magyar. Mintha az itteniek iránti szolidaritás nem számítana hazafias érzelemnek, csak az odaátiak iránti.

Az igazság persze az,

hogy Orbánék motivációja közel sem a honfiúi (leányi) szeretet, sokkal inkább a rideg hatalmi számítás és ez eddig működött is hibátlanul.
Ráadásul megint sikerült két embercsoport között ellentétet szítani. Tiszta haszon, oszd meg és uralkodj.

Az akció persze azért lehet sikeres, mert a múltban kiépített és azóta gondosan ápolt hamis illúziókat táplál. A Trianon szindrómát, a múltba révedező könnyes nacionalizmust, a “régi dicsőség” szentimentális nosztalgiáját, meg az elnyomott nemzettestvérek olcsó kliséjét.

Mindez sokak fejében elfedi a valóságot.

Azt hogy Erdély és az ott élő magyarok jó ideje ugyanúgy élvezik az EU tagsággal járó előnyöket mint mi. A valaha elmaradott Románia pedig némely tekintetben nemcsak utolért bennünket, hanem maga mögött hagyni készül.

És akkor még szó sem esett a sokak által feltételezett igazi motivációról, tudniillik, hogy az odajuttatott temérdek pénz további útja neheze(bbe)n követhető… (Orbánék “nagyhatalmi” hóbortja mellett, hasonló a gyanú az Afrikába, Ázsiában stb. juttatott milliárdokkal kapcsolatban is.)

Boldogabb Újévet!

Előretolt Helyőrség már Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken és Kárpátalján is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest