Kápolnát szenteltek minisztériumi épületben – Szükség lehet rá két migránsozás közben…

Szombaton a Miniszterelnökség egyik épületében, pontosabban egy Naphegy téri villában, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárságon szentelt fel kápolnát Erdő Péter bíboros.

“…állam és egyház szétválasztása…”

Bár Azbej Tristan, a KDNP  alelnöke korábban úgy nyilatkozott, “Magyarország szekuláris ország”, úgy tűnik, a kormány szabadon értelmezi az állam és egyház szétválasztásának elvét.

A közösségnek széles körben átérzett és elfogadott világnézeti alapokra van szüksége

– jelentette ki a Szent Istvánról elnevezett kápolna szentelésén az esztergom-budapesti érsek. Hozzátette, van értelme annak, hogy külön áldással „szakítsunk ki egy darabot” a profán térből az imádság és az istentisztelet számára.

„Amikor belépünk a templomba vagy a kápolnába, szent helyre érkezünk”

– mondta Erdő Péter az MTI tudósítása szerint. Azt kívánta a hívőknek, hogy örömmel vegyenek részt a kápolna istentiszteletein, térjenek be csendben imádkozni, és merítsenek erőt a Jézussal való találkozásból.

“Imádkozz – állj ki – cselekedj!

Ez a mi mottónk az üldözött keresztényekért végzett küldetésünkben. A mai napon Erdő Péter bíboros úr felszentelte az államtitkárságunk épületében lévő, Szent István első vértanúról nevezett kápolnát. Ez nem pusztán szimbolikus gesztus a modern kor vértanúinak irányába.

A hit számunkra nem dekorációs elem, hanem cselekvésünk motorja.

Küldetésünk ereje nemcsak az emberi elszántságból ered, hanem az isteni gondviselésből is fakad. A kápolna kialakítása során a keleti rítusok sajátosságait is figyelembe vettük, így minden üldözött keresztény felekezet számára biztosított a misézés lehetősége.” olvasható Azbej Tristan közösségi oldalán.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a szentmise után az MTI-nek azt mondta:

először szenteltek katolikus kápolnát minisztériumi épületben.

Forrás

 

Egy hozzászólás itt: “Kápolnát szenteltek minisztériumi épületben – Szükség lehet rá két migránsozás közben…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük