Kiemelt hírekVoks 2022

Karácsony: Gyurcsány megpróbált megzsarolni! – Gyurcsány: ezennel felhatalmazom főpolgármester urat, hogy hozza nyilvánosságra az SMS-eket, melyeket velem váltott, és a amelyekben én megzsaroltam őt”

A nagy átverés! - Karácsony Gergely titokzatos videóhívást kapott egy megszólalásig -sőt azután is!- Kricskónak tűnő férfitől

Az amúgy is forrongó ellenzéki adok-kapok közepette Karácsony Gergely egy szerdai háttérbeszélgetésen a Magyar Hangnak azt nyilatkozta, hogy többen próbálták megzsarolni, köztük a Demokratikus Koalíció vezetője, Gyurcsány Ferenc is. A többieket nem nevesítette. Azt is elmondta, Gyurcsány “hogyan szokta ezt csinálni”.

Mi derül még ki?

Lassan nehéz eldönteni, hogy ki kinek a fizetési listáján lehet, hiszen nap, mint nap dobnak fel eddig elképzelhetetlen információkat az ellenzéki térfélen “focizók”. Mintha elfeledték volna, hogy miért, ki ellen indultak harcba.

Hosszú azoknak a politikusnak a listája, akik megpróbáltak megzsarolni, rajta van Gyurcsány Ferenc is

– erről beszélt a Magyar Hang kérdésére Karácsony Gergely egy szerdai háttérbeszélgetésen, hozzátéve azt is:

a Demokratikus Koalíció elnöke ezt általában SMS-ben szokta megtenni.

Konkrét esetre nem mondott példát. Azt is leszögezte:

vannak a listán más politikusok is, akik kevésbé vannak a reflektorfényben, de az érintettekre sem kívánt példát mondani.

Márki-Zay…?

Szintén a Magyar Hang kérdésére azt mondta, hogy sok más emberhez hasonlóan ő is felhívta Márki-Zay Pétert azt követően, hogy lényegében hazaárulónak nevezte a Dobrev Klárára szavazókat. Azt is kérdezték a főpolgármestertől, hogy mennyire vállalhatók számára Márki-Zay olyan kijelentései, melyekben a miniszterelnök fiának szexuális orientációjáról beszélt, vagy éppen a fél kormányt melegnek nevezi. Erre Karácsony azt mondta, hogy

ő nem mondana ilyen mondatokat, de nem ő Márki-Zay Péter.

Végül leállt a kormányzati homofób kampány, amivel összefüggésben lehettek ezek a kijelentések.

Megkönnyebbült?

A portál arról is megkérdezte Karácsonyt, megkönnyebbült-e, hogy visszalépett.

Bizonyos szempontból igen, bizonyos szempontból nem

– mondta. Abból a szempontból megkönnyebbült, hogy

más megy a vágóhídra, de azt a negatívumok közt említette, hogy mind az őt támogató pártokat, mind pedig a szavazókat meg kell nyugtatni, hogy nem tűnik el.

Karácsony kijelentése várhatóan tematizálni fogja a szerdai napot:

magyarul újabb és még keményebb adok-kapokra lehet számítani Dobrev és Márki-Zay, illetve a híveik között. Ráadásul az este kezdődő RTL-es tévévitának szintén központi témájává válhat

az úgynevezett SMS-es zsaroló személye.

Érdemes itt is emlékeztetni rá, hogy egyre több híradás számol be arról, hogy kormánypárti megmondóemberek immár nyíltan arra buzdítják a Fidesz híveit, hogy az előválasztást meghekkelve szavazzanak Dobrev Klárára. Vagyis immár nyíltan elismerték:

a Fidesz számára Dobrev lenne az ideális ellenzéki vezér jövő tavasszal, a parlamenti választásokon.

Első látásra váratlan helyen talált támogatóra a Demokratikus Koalíció, azaz Gyurcsány Ferenc pártjának kampánya:

a Fidesz pártlapja, a Magyar Nemzet címlapon számol be arról, hogy Dobrev Klára miniszterelnök-jelölt mögött sorra állnak ki a baloldali politikusok.

A portál emlékeztet arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester visszalépésekor ugyan Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester támogatására szólította fel híveit, nem mindenki követte őt, és több baloldali prominens is inkább Dobrev felé húz. És már sorolja is a Fidesz-lap, hogy ki mindenkiről van szó: Demszky Gábortól kezdve Barabás Richárdon át Gajda Péter és Horváth Csaba MSZP-s polgármesterekig, és szépen egymás után idézik is a volt és aktív politikusokat, ahogy a DK jelöltjét méltatáják és támogatásukról biztosítják.

„Baloldali ember vagyok, egy magyar szociáldemokrata. […] Én 84 százalékot szereztem. Márki-Zay mozgalma az ellenfél jelöltjét támogatta. Az én döntésem ebből a szempontból világos”

– idézik Hiller Istvánt, az MSZP politikusát a Népszavából (!). A jelenség persze csak első blikkre vagy a közéletet távolról követők számára lehet csak meglepő:

a Fidesz-kampány számára Dobrev sokkal kedvezőbb jelöltnek látszik Márki-Zaynál, mert a DK-s jelölt győzelme esetén a kormány tovább építeheti a gyurcsányozós kampányt, és az előzetes várakozások szerint a DK jelöltjének – Gyurcsány Ferenc magas elutasítottsága miatt – kevesebb esélye látszik arra, hogy bizonytalan szavazókat is elvigyen választani 2022 tavaszán. (forrás)

Gyurcsány-reakció

“Mintha a mai lenne az utolsó nap, úgy jön felszínre ez is, az is. Pedig lesz holnap. Biztosan tudom. Karácsony főpolgármester azt mondta:

“Hosszú a listája a politikusoknak, akik megpróbáltak már megzsarolni, Gyurcsány Ferenc is rajta van ezen a listán. Ezt sms-ben szokta megtenni, ezeket én archiválom.”

Hmmm… Ezennel felhatalmazom főpolgármester urat, hogy hozza nyilvánosságra az SMS-eket, melyeket velem váltott, és a amelyekben én megzsaroltam őt.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Karácsony: Gyurcsány megpróbált megzsarolni!

Comments (2)

  1. Gyurcsány korrekt választ adott. Ha nincs ilyen SMS, akkor Karácsony egy hazug senki, MZP csicskája.

  2. […] nap bővelkedett “engem megzsarolt a Gyurcsány”-kezdetű “előbújásokban. Karácsony Gergely mellett Popovics Judit és Székely Sándor is isti-bizire állította, hogy Gyurcsány Ferenc […]

Szólj hozzá!