Sorting by

×

Kásler, Palkovics urak! Most akkor oltják a tanárokat, vagy….. – A PSZ illedelmes nyílt levélben érdeklődik, hiszen csak az életükről van szó!

Faramucira sikeredett a pedagógusok beoltás (is!). Hol elkezdték, hol ráuntak és abbahagyták, hol azt kommunikálták, hogy kevesen kérik, szóval volt már minden a kormánymegszólalók részéről, csak a tanerő beoltása nem haladt. Erre kérdezett rá a Pedagógusok Szakszervezete is a két érintettnél, hátha többet tudnak náluk a tanárokat érintő dolgokról.

“Tisztelt Kásler Miklós Miniszter Úr! Tisztelt Palkovics László Miniszter Úr!

Egyértelmű és határozott, azonnali választ vár a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Önöktől arra a kérdésre, hogy az óvodák-általános iskolák zárása idején, március végéig, illetve a tavaszi szünet végéig beoltják-e a pedagógusok, oktatók, oktatásban dolgozók közül azokat, akik ezt igénylik?

Mindez azért is megalapozott, mert 2021. március 1-jén az Emmitől és az Operatív Törzstől kértük ugyanezt, de az a kitérő válasz érkezett, hogy a pedagógusok oltása már folyik, sok kolléga vette már fel a védőoltást életkora vagy veszélyeztetettsége miatt az oltási terv alapján.

Ha a kormány valóban visszaengedi a gyerekeket,

tanulókat március végén, április elején, elengedhetetlen a köznevelésben, szakképzésben dolgozók azonnali oltása. A PSZ-nek tudomása van olyan óvodáról, ahol a héten több tucat szülő igényelt gyermekfelügyeletet. Ha gyermekfelügyeletre kötelezik az intézményeket, a tegnap beadott oltás is megkésett!

A PSZ hiába kérte,

hogy a szülők otthon maradásának ösztönzésére fizessenek 100 százalékos táppénzt, miután ez nem történt meg, sok intézmény kénytelen nyitva tartani, miközben hivatalos zárásról döntött a kormány. Gyermekfelügyeletből is haza lehet vinni a pedagógusokat, szülőket, hozzátartozókat megfertőző vírust!

Cserben hagyva érzik magukat a pedagógusok azért is, mert a mostani digitális átálláshoz sem kaptak segítséget, ráadásul a hátrányos helyzetű térségekben semmi sem változott!

Egy éve kéri a PSZ azt is,

hogy a kormány fizessen egyszeri, 100 ezer forintot azoknak a tanároknak, oktatóknak, akik kénytelenek voltak saját (megalázóan alacsony) fizetésükből eszközöket vásárolni a digitális oktatáshoz. Egy éve nem érkezett érdemi válasz, helyette ismét digitális oktatást rendeltek el országszerte!

Tisztelt Kásler Miklós Miniszter Úr! Tisztelt Palkovics László Miniszter Úr!

  • Egyértelmű, azonnali választ vár a PSZ: hajlandó a kormány azonnal beoltani az oltást kérő pedagógusokat, oktatókat, oktatásban dolgozókat?
  • Egyértelmű, azonnali választ vár a PSZ: hajlandó a kormány most kifizetni az egyszeri 100 ezer forintos kompenzációt az otthon végzett digitális oktatásért?
  • Egyértelmű, azonnali választ vár a PSZ: hajlandó a kormány a 14 éven aluli gyermek egyik szülője otthon maradásának ösztönzésére 100 százalékos táppénzt fizetni?

Nemcsak igenlő választ vár a PSZ, hanem azonnali cselekedetet is!

Budapest, 2021. március 9. Pedagógusok Szakszervezete”

 

figyelmeztetes
illusztráció: V.K.
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.