Idén lesz nyugdíjprémium nyugodjon meg mindenki. Kell a szavazat Orbánnak ősszel. A Vár urát nem érdeklik a nyugdíjasok, -kivéve saját családja, ugye a papája is milliárdos, gondolom a mama nevén is van egy kis apró- csak akkor van rájuk szükség, amikor kell a voks.

Senki sem emlékezteti, – az ellenzék hangja is halk- miket ígért 2006-ban,

illetve a 2010-es garancia!!!! levélre, ahol megígérték, hogy a nyugdíj vásárlóértékét megőrzi a Fidesz ha kormányra kerül. Úgy látják megőrizte? Egyébként a hatalom megszerzése érdekében a 2006-os kampányban már 14. havi nyugdíjat is ígért kétségbeesésében az ellenzék akkori vezére, akit Orbán Viktornak hívtak.

- Hirdetés -

A Fidesz még mindig azt emlegeti, hogy Gyurcsány -már ez sem igaz, mert Bajnai- felfüggesztette a 2008-as világgazdasági válság /ezt én teszem hozzá/, miatt a 13. havi nyugdíj kifizetését. Orbán több mint kilenc éve korlátlan úr az országban, ha úgy száguld a gazdaság, akkor miért nem hozzák vissza a 13. havi nyugdíjat?

Sokan -még a nyugdíjasok is– Gyurcsányoznak,

hogy elvette a 13.havi nyugdíjat, de emberek, azóta tíz év telt el. Mit tett Orbán és a Fidesz azért, hogy jobb legyen a magyar nyugdíjasok helyzete? Borzasztó, hogy mennyien kapnak 50 ezer forint alatti összeget -és nincs kecskéjük-, de vannak, akik minimál – nyugdíjat, 27 500 forintot, vagy annál is kevesebbet kapnak. Ez az összeg 2008-óta változatlan. Mint a családi pótlék összege, teszem hozzá.

Nincs arra kormányzati szándék, hogy ne legyen olyan magyar nyugdíjas, akinek a nyugdíja legalább a 100 ezer forintot nem éri el. Ez nem akkora összeg, a magyar költségvetést nem roppantaná össze. Persze nem giga sportberuházásokra, stadionokra, a pályák füvének a fűtésére kellene a százmilliárdokat költenie a Fidesznek. Nem a felcsúti kisvasutat kellene meghosszabbítani, hanem tisztességes idős kort kellene minden magyar nyugdíjasnak biztosítani.

Romániában az államelnök által minap aláírt törvény szerint

két év alatt 70 százalékkal növekednek az öregségi járandóságok. Első lépcsőként szeptembertől 15 százalékkal nő a nyugdíj, majd a jövő év szeptember 1-jétől a nyugdíjpont – amelynek alapján kiszámolják az öregségi járandóságokat – értéke eléri az 1775 lejt (118 ezer forint). Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjak már a jövő év őszén több mint 60 százalékkal magasabbak lesznek a jelenleginél, és 40 százalékkal meghaladják a szeptember 1-jén megemelt járandóságot.

Ha az árszínvonalat is figyelembe vesszük, a román nyugdíjemelés azt jelenti,

hogy 2020-ra már többet érhet a román nyugdíj, mint a magyar. Forintban kifejezve mindez nagyjából azt jelenti, hogy az átlagnyugdíj Romániában annyit fog érni, mintha egy magyar nyugdíjas 160 ezer forintot kapna.

Magyarországon ugyanakkor 46 758 ember kap 50 ezer forintnál kevesebb nyugdíjat

Közülük 17 777 főnek a nyugdíjminimumnál —28 500 forint-is kevesebb a járandósága. 50 ezer és 99 999 forint közötti nyugdíjhoz 532 803 fő jut. Vagyis a magyar nyugdíjasok közel egyharmada kénytelen megelégedni 100 ezer forint alatti nyugdíjjal.

A Fidesz semmit sem tesz legalább a legalacsonyabb, 50 ezer forint alatti nyugdíjak emeléséért. Az ország teherbíró képességét nem roppantaná meg, ha a minimál nyugdíjból tengődők jelentősebb, a jövőre tervezett 2,9 százalékos emelésnél lényegesebb nagyobb juttatást kapnának.

Szégyen, hogy Orbán számára csak szavakban fontosak a nyugdíjasok

A Fidesz korábbi ígéretei ellenére a magyar nyugdíjasok többsége rosszabb élethelyzetben van, mint 2010-előtt volt. Sokuknak hó végén dönteniük kell, hogy ennivalót vesznek, vagy a gyógyszereiket váltják ki. Rengeteg nyugdíjasnak még csirkefarhátra sem telik.

Felvágottat is csak darabra vesznek, ami már ünnep a számukra. Több százezer magyar nyugdíjas öreg korára odajutott, hogy nyomorult körülmények között tengeti az életét. Legnagyobb luxus az életükben, ha havonta egyszer húst tudnak a kopottas asztalukra tenni. Egy élet munkája után ide jutottak.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét